Miksi naiset rakastuvat renttuihin? Tässä tieteellinen syy!

Renttumaiset miehet viehättävät naisia tietyssä vaiheessa ovulaatiota.

Renttumaiset miehet viehättävät naisia tietyssä vaiheessa ovulaatiota.

Monet miehet valittavat, että kunnollinen mies ei naisille kelpaa. Kiltti, huomaavainen, rauhallinen, ”perheenisätyyppi” huomaa, että naiset etsivätkin renttumaisempia miehiä.

Kyse lienee osin siitä, että niin kutsutut ”pahat pojat” ovat myös itsevarmempia iskuyrityksissään kuin ”kiltit pojat”. Mutta nyt tälle Hollywood-elokuvistakin tutulle ilmiölle on löytynyt myös selitys tieteen keinoin.

Journal of Personality and Social Psychology -lehdessä julkaistu Teksasin yliopiston tutkimus paljastaa, että naiset valitsevat hulttiomaisia miehiä erityisesti tietyssä vaiheessa hormonikiertoaan.

Tutkimuksessa naisille esitettiin miesten kuvia. Toinen kuva osa edusti komeaa ja vaarallista miestä, kuten vaikkapa James Bondia. Toinen kuva edusti pehmeää perheenisää. Naisten tuli arvioida, kuinka hyvin miestyypit suoriutuisivat kodinhoidollisista tehtävistä, kuten lastenhoidosta, ruokakaupassa käymisestä ja ruoanlaitosta.

Naiset, jotka olivat lähellä ovulaatiota, arvioivat seksikkäät ja vaaralliset miehet paremmiksi kodinhoitajiksi.

”Naiset huijaavat itseään”

Toisessa tutkimuksessa naiset saivat olla tekemisissä kahden eri miesnäyttelijän kanssa; jälleen toinen oli seksikäs retale, ja toinen lempeä isukkihahmo. Tutkimustulos oli sama, lähellä hedelmällistä aikaa olevat naiset uskoivat retkujen osallistuvan paremmin ja enemmän kodinhoidollisiin tehtäviin.

Jälkimmäisessä tutkimuksessa naisilta kysyttiin myös, olisiko seksikäs mies hyvä isä, jos hän saisi lapsia jonkun toisen naisen kanssa. Tällöin vastaus oli negatiivinen.

Mutta kun samoilta naisilta kysyttiin, olisiko pahispoika hyvä isä, jos lapsia saataisiin heidän itsensä kanssa, naiset uskoivat taas lujasti, että tässä tapauksessa seksikkäästä rentusta tulisi loistava isä!

–        Runsaampien hormonien vaikutuksen alaisena naiset jotenkin huijaavat itseään ajattelemaan, että näistä hunsvoteista tulee hyviä vanhempia ja aviomiehiä, tutkimusryhmän jäsen Kristina Durante kommentoi.

–        Vaikka kaikella järjellä ajateltuna nämä karismaattiset rutjakkeet sopisivat paremmin vain lyhyisiin suhteisiin, naisten ajattelun taustalla tuntui olevan ajatus siitä, että tällaisen miehen ohittaminen olisi myös väärin, sillä hän voisi myös ”se oikea”, Durante jatkaa.

Eli kaiken voi pistää hormonien piikkiin, vai voiko?

Onko sinulle itsellesi käynyt niin, että huomaat tuntevasi vetoa renttumaiseen mieheen tai miehet, onko renttu-mies vienyt naisen “nenäsi alta”?

Miksi kuvittelet näin käyneen? Kommentoi alle!

Hormonimyrskyisin terveisin 😀

Heli E-kontakti.fistä

Lähde: LiveScience.com

(Visited 3 474 times, 1 visits today)

Kommentoi

Voit kommentoida nimettömänä, kaikki kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.

*