Ensimmäiset treffit – Mihin treffeillä kannattaa kiinnittää huomiota

Ensimmäiset treffit voivat olla jännittävät.

Hermostuttaako ajatus ensimmäisille treffeille menemisestä uuden kontaktin kanssa? Ehkä et tiedä mitä tehdä ensitreffeillä? Tai sinulla ei ole ideoita ensitreffeille? Jos tämä kuulostaa ollenkaan tutulta, et ole yksin.

6 vinkkiä onnistuneisiin ensimmäisiin treffeihin


Harvat ihmiset pitävät treffailua millään tavalla helppona asiana ja voivat tuntea olonsa ahdistuneeksi jännityksen ja paineen alla. Usein kuitenkin nämä paineet luodaan omassa päässä.
Hyvä uutinen on, että oikean strategian ja itsevarmuuden avulla voit välttää jotkut yleisimmät deittailun sudenkuopat.

Ensitreffien vinkit


1. Mieti etukäteen joitakin puheenaiheita

Ajattele joitakin hyviä kysymyksiä treffeille, joita voit kysyä, ja mielenkiintoisia vastauksia kysymyksiin, joita sinulta saatetaan kysyä.

Tässä esimerkkejä aiheista ja keskustelun aloituksista, jotka saattavat auttaa teitä keksimään puheenaiheita ja jotka saattavat jopa parhaassa tapauksessa vapauttaa hieman jännitystä molempien osalta.

 • Myönnä jos sinua jännittää. Voit aivan hyvin kertoa treffikumppanillesi, jos sinua jännittää tai hermostuttaa, sillä se voi laukaista jännityksen kuin taikaiskusta. Todennäköisesti treffikumppanisi on aivan yhtä jännittynyt tilanteesta, kuin sinä.
 • Lempiruoka. Jokainen voi puhua ruoasta, ja siitä riittää aina kerrottavaa ja jaettavaa.
 • Lempielokuvat. Kuten ruoalla, jokaisella on omat mieltymyksensä myös elokuvien tai sarjojen osalta. Voitte myös keskustella suosikkinäyttelijöistänne yms.


 • Muista, että hyvät kysymykset ovat aivan yhtä tärkeitä kuin vastaukset. Itse asiassa sinun tulisi keskittyä vähemmän siihen, mistä puhua ensimmäisillä treffeillä, vaan enemmän siihen, että kuuntelet hyvin ja saatte toistenne olon mukavaksi keskustelun aikana. Vältä siksi arkaluonteisia, kuten seksiin, rahaan tai aiempiin suhteisiin liittyviä aiheita.

  2. Luo hyvä ja vahva ensivaikutelma

  Ensivaikutelmat ovat tärkeitä. Tavatessaan uuden henkilön, ihminen muodostaa jo parin sekunnin jälkeen ensimmäisen mielipiteesi sinusta ulkonäösi ja käytöksesi perusteella.

  Yksi parhaista tavoista tehdä positiivinen ensivaikutelma on hymyily. Hymyilemällä enemmän tunnet olosi automaattisesti paremmaksi, ja tällöin myös jaan osan positiivisuudestasi ympärilläsi oleviin ihmisiin.

  Käytä myös aikaa pukeutuaksesi hyvin, mutta pysy uskollisena tavalliselle tyylillesi ja pukeudu tilaisuuteen sopivasti.

  3. Älä monimutkaista asioita

  Ensimmäiset treffit jonkun uuden henkilön kanssa, josta et tiedä vielä paljonkaan mitään, voivat olla täynnä epävarmuutta. Älä tee asioista monimutkaisempia yrittämällä järjestää täydellistä romanttista illallista tai suunnittelemalla koko päivän tapahtumia. Pidä asiat sen sijaan yksinkertaisina.

  Kuppi kahvia keskeisellä paikalla tekee nopeasti selväksi, onko treffikumppanisi joku, jonka kanssa haluaisit viettää enemmän aikaa. Ja jos asiat menevät hyvin, kahvi voi muuttua lounaaksi tai illalliseksi päivän edetessä.

  4. Älä stressaa turhaan

  Pieni jännitys on luonnollista ensimmäisillä treffeillä. On kuitenkin hyvä olla luomatta itsellesi painetta, joka saa sinut hämmentyneeksi ja tekee olosi treffeillä epämukavaksi. Muista, että mitä rennompi olet, sitä mukavampaa myös treffikumppanillasi on.

  Yksi yksinkertainen vinkki on istua lievässä kulmassa treffikumppaniisi nähden sen sijaan, että tuijottaisit heihin suoraan. Tämä poistaa paineen yrittää täyttää jokaista keskustelun taukoa, ja voitte molemmat katsoa myös ympärillenne silloin tällöin.

  5. Muista kuunnella

  Monet meistä nauttivat itsestään puhumisesta – mutta älä kuitenkaan oleta, että toinen pitää sinua yhtä mielenkiintoisena kuin sinä. Joissain tapauksissa se, että puhut itsestäsi, voi lähettää vääriä signaaleja.

  Toisaalta et myöskään voi vain hiljentyä ja jättää kaikkea puhumista toiselle. Hyvän keskustelun tasapainon löytäminen on tärkeää. Muista siis kuunnella älykkäästi ja vastata asianmukaisesti. Ole myös aidosti kiinnostunut toisen kertomuksista ja muista esittää jatkokysymyksiä.

  6. Ole oma itsesi

  Ainainen klisee ”ole oma itsesi”. Tätä vinkkiä on kulutettu jo niin kauan, että se alkaa varmaan joidenkin mielestä kulua kohta puhki. Mutta tosiasia on, että sitä ei myöskään voi tarpeeksi korostaa. Deittailu on muuttunut viime aikoina todella paljon, ja sosiaalisen median takia on myös vaikea joskus erottaa, mikä on todellisuutta ja mikä ei. Liian usein vertaamme itseämme muihin, joiden katsomme olevan yläpuolellamme, ja tämän seurauksena yritämme jäljitellä, mitä muut tekevät, sen sijaan, että kulkisimme omaa tietämme.

  Mutta treffailussa on kyse on ihmisen löytämisestä ja yhteyden tuntemisesta. Jonkun sellaisen löytämistä, joka tekee sinut onnelliseksi ja joka voi vastineeksi tehdä vastavuoroisesti sinut onnelliseksi. Tämä on mahdollista vain silloin, kun pysyt uskollisena itsellesi ja annat aitoutesi ja oman itsesi loistaa läpi.

  Rohkeasti uutta kohti

  Epävarmuus treffien jälkeen on täysin normaalia ja parhaiten siitä pääsee eroon juttelemalla täysin avoimesti treffikumppanisi kanssa. Voit kysyä, millainen olo deitillesi jäi ja mistä asioista hän piti.

  Tärkeintä on kuitenkin muistaa, että onnistuneet treffit eivät tule hopealautasella, vaan niiden eteen pitää nähdä jonkin verran vaivaa. Jos ensimmäisillä treffeilläsi sinulle jäi luu käteen, älä missään nimessä lannistu, vaan ota opiksesi kokemuksesta, lyö lisää bensaa koneeseen ja yritä uudestaan.

  Lue myös artikkelimme, jossa aiheenamme on parhaat treffisovellukset.

  Mukavia deittaluhetkiä!

  (Visited 6 070 times, 2 visits today)

  Kommentoi

  Voit kommentoida nimettömänä, kaikki kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.

  *