Ensin oli tylsä ja yksinäinen lauantai-ilta. Yhtäkkiä löytyi rakkaus.

(TUOMAS ISOKANGAS)

Ensin oli tylsä ja yksinäinen lauantai-ilta. Yhtäkkiä löytyi rakkaus.

Kolmen lapsen yksinhuoltaja Arja Karttunen oli jo päättänyt luovuttaa. Takana oli yli kymmenet vaivaannuttavat treffit eron jälkeen. Oli syyskuu 2013.

– Suurin osa treffeistä oli järkyttävän kamalia. Minulla ei ollut minkäänlaista kemiaa miesten kanssa. Mietin vain, miten sanon ei kiitos, en halua tavata uudestaan, mahdollisimman kohteliaasti, Arja Karttunen kertoo.

Onneksi hän vastasi vielä yhteen viestiin E-kontaktissa. Sen lähetti nimimerkki Hukkapätkä loppukesällä 2013. Miehen profiilissa ei ollut kuvan kuvaa, eikä paljon muutakaan. Arja oli aiemmin päättänyt, ettei vastaa viesteihin, jos profiilissa ei ole kuvaa. Viestin hauska sävy sai hänet kuitenkin vastaamaan. Tylsä ja yksinäinen lauantai-ilta muuttui monen tunnin puhelumaratoniksi puheliaan savolaismiehen kanssa. Hän oli Mika Karttunen.

– Umpikiero savolaismies puhui niin nopeasti, että jouduin pyytämään häntä useita kertoja toistamaan puheitaan, mutta heti ensimmäisestä puhelusta lähtien oli perhosia vatsassa.

”Tämän eteen kannattaa nähdä vaivaa”

Vajaan viikon kuluttua ensimmäisestä puhelusta Arja ajoi puolentoista tunnin matkan kotoa Kärsämäeltä Viitasaaren ABC:lle tapaamaan Hukkapätkää, joka osoittautui tasan kaksimetriseksi mieheksi. Mika oli ajanut paikalle peräti neljän tunnin matkan Vantaan Korsosta. Molemmilla oli toisistaan varma olo jo ennen ensitapaamista.

– Välimatkaa oli puolen Suomen verran, mutta alusta asti etenkin Mikalle oli selvää, että asiat järjestyvät. Hänellä oli kuulemma vain sellainen fiilis, että mahdollisen suhteen eteen kannattaa nähdä vaivaa.

Arja oli paikalla parikymmentä minuuttia ennen Mikaa.

– Minua jännitti ihan törkeästi. Ne olivat elämäni pisimmät 20 minuuttia odotella.

Kun Mika saapui paikalle, Arjalta lähti jalat alta.

– Olen yleensä tosi sanavalmis. En ole eläessäni mennyt niin sanattomaksi.

Arjan punastelu ja änkytys alussa oli Mikasta viehättävää. Illan jälkeen molemmat ajoivat takaisin omiin koteihin.

Neljännellä tapaamisella muuttokuorma

Toisille treffeille Arja ajoi Mikan luo Korsoon. Kolmansilla treffeillä hän tapasi tulevat appivanhempansa ja Mikan 4-vuotiaan pojan. Neljännen kerran pari tapasi, kun Mika ja tämän koira muuttivat Arjan ja Arjan 3-, 5- ja 10-vuotiaiden lasten luo Kärsämäelle.

– Kolmen viikon päästä ensitapaamisesta asuimme saman katon alla erossa lunastamassani omakotitalossa.

Arjan vanhemmat ja sisarukset epäilivät parin kovaa tahtia, mutta heidänkin epäilyksensä kaikkosivat pian. Mika pystyi muuttamaan Korsosta Kokkolan korkeudelle Kärsämäelle, koska työt asfalttiasemalla olivat muutenkin loppumassa. Molemmille oli myös alusta lähtien selvää, että tavoitteena on vakava suhde.

– Jo lastenkin takia oli selvää, etteivät mitkään yhden yön jutut sovi. Yhdessäolo tuntui heti alussa luontevalta. Minulla oli fiilis kuin olisimme tunteneet jo pitkään.

Tavallaan suhde oli alussa myös seurustelua, sillä Mika alkoi ajaa työkseen rekkaa ja oli kotona vain viikonloput.

– Alussa minulla oli miehen sijasta koira. Mikalla oli myös oma talo Kaavilla ja haimme hänen tavaroitaan sieltä pikkuhiljaa. Hän myi talon vasta vuonna 2015.

”Tässä suhteessa puhutaan”

Arja ja Mika sopivat suhteen alussa, että heidän suhteessaan asiat puhutaan halki.

– Meillä oli molemmilla pelkoja ja mörköjä. Vastoinkäymisiä on ollut. Meillä on ollut taloudellisesti välillä tiukkaa, sillä Mikan selkä leikattiin kaksi vuotta sitten ja elimme puolitoista vuotta pelkästään minun palkallani. Se oli Mikalle kova paikka.

Uusperhe-elämä on sujunut Arjan mielestä alusta asti helposti.

– Kasvatusnäkemyksemme ovat olleet samansuuntaiset. Mika ei ole isä, mutta hän on ollut minun lapsilleni kasvattajan roolissa alusta lähtien.

Arjan lapset asuvat arjessa parin kanssa. Mikan poika on heidän luonaan joka toinen viikonloppu ja lomilla. Tässä kolmekymppisenä solmitussa suhteessa Arja osaa mielestään arvostaa parisuhteen asioita eri tavalla kuin ennen. Arja on nyt 36-vuotias ja Mika 41-vuotias.

– Arvostan sitä, että toinen on läsnä arjessa, ottaa minut huomioon ja teemme oikeasti asioita yhdessä.

Arja ja Mika menivät naimisiin uuden vuoden aattona 2017. Häävieraina oli 40 lähintä sukulaista ja ystävää. Liki puolet joukosta oli lapsia.

– Inhoamme kumpikin isoja juhlia, joissa on paljon puheita. Häissämme saunottiin, kylvettiin paljussa ja syötiin hyvin. Meille oli selvää, että paikalla on paljon lapsia. Kun menimme yhteen, kaksi perhettä yhdistyi.

Lasta ei pitänyt tulla

Maaliskuun 10. päivä on Arjan ja Mikan yhteisen lapsen laskettu aika. Yhteistä lasta ei pitänyt koskaan tulla.

– Olimme vannoneet kaikille, ettei meille tule yhteistä lasta. Veljelleni syntyi vuosi sitten vauva. Silloin Mika alkoi puhua, josko meillekin tulisi kuitenkin vauva. Muutimme sitten molemmat mielemme. Uskottavuus asian suhteen kuulemma meni.

Arjasta on edelleen hämmästyttävää, että he tapasivat Mikan kanssa ja elävät nyt yhdessä.

– Koskaan ei voi tietää, mitä huomenna tapahtuu. Koko kohtaamisemme oli tosi yllättävä. Se oli tylsä yksinäinen ilta ja yhtäkkiä löytyi rakkaus.

***

Deitti tai tosirakkaus löytyy helpoiten netistä: rekisteröidy tästä ja aloita rakkaustarinasi jo tänään!

Lue lisää tositarinoita E-kontakti.fissä tavanneista ihmisistä: E-kontakti kokemuksia.

Oletko sinä tavannut elämäsi rakkauden sivustomme kautta? Kerro tarinasi meille, maksamme julkaistuista jutuista palkkion. 

(Visited 8 677 times, 1 visits today)

Kommentoi

Voit kommentoida nimettömänä, kaikki kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.

*

1 kommenttia:

  1. Suomalainen mies on fiksu. En ole tavannut vielä yhtäkään, joka olisi ollut epäkohtelias, tai jotenkin arvelluttava. Ikäihminen ei hae suurempia seikkailuja, mutta syvää ystävyyttä haklee ja sellaisiakin miehiä on ollut. Monet asiat ovat vain menneet sikäli pieleen, ettei sitä ihan omaa armasta ole vieläkään löytynyt. Kokeilempa jälleen.
    Voi olla, että aika on nyt otollinen. Sitä tietysti toivon.