Ensitreffit alttarilla – Voiko tämä olla totta?

Ensitreffit alttarilla -pari Miia ja Olli vihittiin heti ensimmäisillä treffeillään AVA-kanavan ohjelmassa,

Ensitreffit alttarilla -pari Miia ja Olli vihittiin heti ensimmäisillä treffeillään AVA-kanavan ohjelmassa,

Yksi kevään 2015 yksi ärsyttävimmistä ohjelmista somekeskusteluissa näyttää olevan Ava-kanavan Ensitreffit alttarilla -ohjelma. Monelta tuntuu herneen nenään mennessä menevän ohi täysin ohjelman herkkä ja vakava puoli.

Ensitreffit alttarilla perustuu lyhyesti kuvattuna siihen että 4 asiantuntijaa, muun muassa pappi ja psykologi, etsii ihmisille sopivat kumppanit eri määreiden avulla. Parin ensimmäiset treffit tapahtuvatkin sitten alttarilla, ja sen jälkeen vasta lähdetään henkilökohtaisesti tutustumaan toiseen.

Ymmärrän toki, että joku saattaa pitää ohjelmaideaa avioliitto-instituutiota halventavana, mutta pari jaksoa ohjelmaa nähtyäni olen kyllä eri mieltä. Kyseessä on hellyttävä, herkkä, sydämiä sulattava ja avioliittoa arvostava ohjelmasarja.

Ensitreffit alttarilla -osallistujat valmiita parisuhteeseen

Mielestäni ydinkysymys onkin se, että nämä sinkkuihmiset ovat olleet pitkän aikaa yksin eivätkä ole löytäneet kumppania. He todella haluavat jakaa elämänsä toisen henkilön kanssa ja ovat valmiita suhteeseen.

Ohjelman yksi päähenkilöistä, helsinkiläinen Miia Ezen kirjoittaakin aiheesta herkästi Miikkulaisen-blogissaan.

– Toivon ohjelman herättävän ajatuksia parisuhteesta ja varsinkin siitä kuinka paljon parisuhteen eteen pitää tehdä töitä. Toivon oman ikäisteni ja nuorempienkin tajuavan sen, että rakkaus ei aina löydy elokuvamaisesti.

– Suhteet eivät ole sitä älyttömän huuman etsimistä vaan pitkällä tähtäimellä se on syvää ystävyyttä ja kumppanuutta. Se on harmonista elämää ja toisen kunnioitusta, joka vaatii tasapainottelua ja hyväksyntää. Koetetaan oppia jotain meidän vanhemmilta, jotka useat heistä ovat olleet vuosikymmeniä yhdessä.

Ensitreffit alttarilla -osallistujat Jussi ja Piia häämatkalla Pariisissa eli toisilla treffeillään :D

Ensitreffit alttarilla -osallistujat Jussi ja Piia häämatkalla Pariisissa eli toisilla treffeillään 😀

Onhan ohjelman idea toki hassu ja nurinkurinen. Täytyy olla aikamoista rohkeutta tavata alttarilla ihminen, josta et tiedä mitään ja vielä tv-yleisön edessä! Mukavaa toki tässä tavassa on se, että se poistaa täysin sen mahdollisuuden, että tekisi vain ulkonäköön perustuvia arvioita siitä kuka kumppaniehdokas on se minulle sopiva.

Ensitreffit alttarilla ensijaksoissa kuulimme myös paljon sinkkuelämän suruista ja iloista. Moni sinkku oli täyttänyt päivänsä niin täyteen harrastuksia ja töitä ettei ihme, että sitä oikeaa ollut löytynyt!

Toki ihmisenä täytyy olla myös valmis henkisesti uuteen suhteeseen. Lue, mitä kirjoitin hiljattain laastarisuhteista: Älä kiusaa muita sinkkuja: Vältä laastarisuhdetta

Anna nettideittailulle aikaa

Tärkein asia parinmuodostuksessa on mielestäni antaa sille aikaa eikä olettaa, että sieltä se tulee vastaan samalla sekunnilla kun nettideittiprofiilin luo tai ensimmäiset treffit ovat juuri ”Sen oikean” kanssa.

Netti on luonteeltaan toki nopea tapa tavata ihmisiä, mutta tutkimusten mukaan keskimääräisellä sinkulle kestää noin kaksi kuukautta tavata potentiaalinen kumppaniehdokas nettideittipalvelusta. Parhaan tuloksen eli eniten treffejä saavat ne ihmiset, jotka kuluttavat jopa tunnin päivässä sivulla etsien, keskustellen, flirttailleen ja tutkien potentiaalisia sinulle sopivia ihmisiä. Pikajuoksua seuranhaku netistä ei ole, vaan ainakin puolimaraton 😀

E-kontakti.fillä on tässä asiassa esittää melko mukavia lukuja: tuoreen tutkimuksemme mukaan noin 75 % sivuillamme olleista sinkuista kertoo löytäneensä mukavaa deittailuseuraa ja 25 % vastaajista kertoo että nettideitti on johtanut tosielämän suhteeseen! Näistä luvuista olemme ihan hirveän ylpeitä: E-kontakti.fi yhdistää suomalaisia sinkkuja nettideittipalvelusta parhaiten!

Mukavaa vuoden alkua kaikille sinkuille,
Heli E-kontakti.fistä

PS. Ensitreffit alttarilla siis tiistaisin AVA-kanavalla klo 21:00 keväällä 2015 tai Katsomo-palvelusta.

 

(Visited 11 351 times, 1 visits today)

Kommentoi

Voit kommentoida nimettömänä, kaikki kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.

*