Hyvä profiilikuva on tärkein: 10 vinkkiä deittailijoille

Hyvä profiilikuva on otettu luonnollisessa valaistuksessa ja hieman ylhäältäpäin.

Ideaalinen profiilikuva on otettu luonnollisessa valaistuksessa ja hieman ylhäältäpäin.

Laadukas profiilikuva on nettideittailun tärkein asia. Ihmiset pitävät toisten ihmisten kasvojen katselusta, erityisesti tietenkin netin deittipalvelussa. Kun lähestyt potentiaalista treffiseuralaista, hyvin harva ensimmäiseksi ottaa yhteyttä profiiliin, jossa ei ole kuvaa näkyvillä. Kuvallisella profiililla voit saada reilusti yhteydenottoja ja vastauksia omiin viesteihisi!

Lue ohjeet, kuinka syntyy hieno ja vetoava profiilikuva E-kontakti.fin nettideittiprofiiliin:

1.     Hymy

Tiedäthän kuinka sinua saattaa alkaa haukotuttamaan, kun näet toisen ihmisen haukottelevan? Samaan tapaan hymyntäytteinen kuva saa aikaan toisessa ihmisessä positiivisen vastaanoton.

Hymyile siis kuvassa reilusti ja rennosti. Tuo vaikka hampaatkin näkyviin. Vaikka Suomessa ”tyhjännaureskelijaa” saatetaankin arvostella, tämä ei pidä kuitenkaan paikkaansa treffisivustolla, vaan hymy houkuttaa. Ainakin enemmän, kuin profiilikuva, jossa ihmisellä on tyhjä katse ja suupielet alaspäin.

Älä yritä myöskään näyttää kohtalokkaalta, hymy on parempi!

2.     Ole oma itsesi

Suurin osa ihmisistä ei näytä ulkomuodoltaan Mikko Leppilammelta tai Viivi Avellanilta, etkä luultavasti meikillä, valaistuksella tai vaatteilla saa sellaista vaikutusta ihan helposti aikaankaan. Ole siis vain oma itsesi. Anna profiilikuvasi hoitaa homma puolestasi.

E-kontakti.fin suosituimmista, eli katsotuimmista profiileista voi päätellä jotain: suosituimpia profiileja ovat ne, joiden kuvassa on luonnollinen, naiset esimerkiksi ilman valtavia meikkikerroksia. Yhteistä on myös se, että suosituimpien profiileissa nämä jäsenemme ovat omien arkipuuhiensa parissa: kotona, urheiluvaatteissa, lemmikin kanssa tai muutoin vain rennosti pukeutuneena, rentoutuneina. Omina itsenään.

Jos haluat esimerkiksi pitää kuvassasi lempihousujasi puvun tai iltamekon sijasta, niin sellainen saa yleensä hyvän vastaanoton. Voit käyttää mielikuvitusta hyvän maun rajoissa, sillä profiilikuvasi kuvastaa tällöin sinua omana itsenäsi.

Siisti ulosanti on tietenkin aina plussaa: kampaa vähintäänkin hiuksesi.

3.     Nainen: Katso kameraan. Mies: Älä katso

Nainen: Vaikka se voisi tuntua hassulta ja vaikealta, valitse itsestäsi profiilikuva jossa katsot suoraan kohti kameraa.

Mies: Tutkimuksissa on taas havaittu että naisia kiinnostavat eniten sellaiset miesten kuvat, joissa ei välttämättä hymyillä ja katsotaan hieman kameran ohi. Ehkäpä naiset pitävät pienestä mystiikasta?

4.     Miehet, paita päälle!

On melko kummallinen, ja hyvin suomalainen ilmiö, että nettideittisivustoilla on paljon kuvia miehistä ilman paitaa. Mies, jos haluat antaa itsestäsi asiallisen ja luotettavan kuvan nettideittiprofiilissasi, pistä paita päälle kuvaan.

5.     Kolme erilaista kuvaa

Loistava nyrkkisääntö on, että lähikuva valitaan profiilikuvaksi ja albumin lisätään ainakin kokovartalokuva sekä kuva sinusta jonkin aktiviteetin parissa. Kannattaa myös pohtia, onko kovin edustavaa, jos kaikki kuvat sinusta on otettu baarissa.

Kannattaa myös kiinnittää huomiota siihen että et peitä kaikissa kuvissa päätäsi ja silmiäsi hatulla ja aurinkolaseilla. E-kontakti.fissä voit luoda myös yksityisen kuva-albumin, jonka avaimet sinä voit antaa vain haluamillesi ihmisille, jonne voit laittaa myös 30 kuvaa itsestäsi, jos et halua jostain syystä avata kasvojasi kaikille jäsenillemme.

Kuvat sinusta erilaisten harrasteiden parissa, matkalla tai lempipuuhasi parissa ovat helppo tapa aloittaa keskustelu nettideittisivustolla.

6.     Salamavalo pois päältä

Salamavalolla otettu kuva on aina aika raju: kasvojesi kaikki yksityiskohdat näkyvät hyvin selvästi. Pehmeämpi valaistus ei näytä jokaista ryppyä, arpea tai finniä, joten se on armeliaampi useimmille kasvoille.

Tutkimusten mukaan salamavalon käyttö voi lisätä jopa seitsemän vuotta lisää ulkonäköösi!

Paras valo onkin luonnonvalo, eli valitse kuva ikkunan vieressä valoisana päivänä tai ulkona.

Kannattaa myös katsoa, että et ota kuvaa niin että aurinko paistaa suoraan takanasi, silloin jäät itse vain harmaaksi mössöksi etualaan.

7.      Profiilikuva ylhäältäpäin estää kaksoisleuan

Jos ihmistä kuvaa alaviistosta, suoraan kohti tai selällään maaten ylhäältä, kasvoissa saattaa korostua ikävästi kaksoisleuka. Kun kuvaat yläviistosta, tätä ongelmaa ei tule.

8.     Tietokonekuva

Monet nappaavat suoraan kuvan tietokoneellaan. Usein kamera sijaitsee läppärin kannessa ja on hieman alaviistossa sinuun. Nosta kannettava tietokone vaikka kirjapinon päälle, jotta saat tässäkin hyödynnettyä yläviistoa kuvan otossa. Ota kuva mieluiten luonnonvalossa päiväsaikaan kaikki verhot auki.

9.     Älä ota valokuvaa vessassa

Usein wc:n valaistuksena on loisteputki, joka tuo kelmeän vihreän tai keltaisen sävyn kuviin. Mieti kuvan ottamista mieluummin vaikka jonkun paremmin valaistun huoneen tai pukuhuoneen peilistä, jos se on ainoa vaihtoehto. Valaistus saattaa sinänsä ollaa paras wc-tiloissa, mutta luonnonvalo on parempi ja luonnollisempi vaihtoehto.

10.   Otata itsestäsi kuvia

Jos et halua paljastaa lähipiirillesi, että tarvitset kuvan nettideittailua varten, keksi mikä tahansa muu tekosyy saada itsesi oman kamerasi kuvaan. Tekosyiksi kelpaa vaikka uusi kampaus tai paita, hieno kukkapenkki, jonka vieressä voisit poseerata, juhlat, pikkujoulut tai vastaava tilaisuus.

Jos sinulla on ongelmia profiilikuvan lataamisessa, voit lähettää kuvan meille sähköpostilla. Voit lähettää myös kuvan meille kirjeessä (E-kontakti.fin osoite). Muistathan kertoa kirjeessä, haluatko siinä lähetetyn kuvan albumiin vai profiilikuvaksi. Nimimerkki ja kuvien palautusosoite tulee myös muistaa aina laittaa mukaan.

Lue myös vinkit houkuttelevan deittiprofiilin luomiseen täältä!

Minkälainen profiilikuva on sinusta kaikkein mukavin? Kommentoi alle.

Syyskesän terveisin,

Heli

E-kontakti.fin tuotepäällikkö

 

(Visited 15 852 times, 1 visits today)

Kommentoi

Voit kommentoida nimettömänä, kaikki kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.

*

4 kommenttia:

  1. Profiilikuvan tulee ehdottomasti olla, tuore, ei vuosia Wanha.
    Miehilläkin on jopa 20v. taaksepäin otettuja kuvia, perin Hölmöä! Kuvan pitäisi olla deitissä pakollinen! Ainakin avaimen takana!

  2. Ihan samaa mieltä olen kanssasi että kuva olisi aina hyvä lisätä. Kuvanhan voi E-kontakti.fissä lähettää myös toki yksityisviestissä.

  3. Tuo nro 4 on todella hyvä eli miehillä on järkevää olla paita päällä!!! Minä kyllä ohitan sellaiset kuvat ihan pokkana.

    Mielestäni olisi järkevää korostaa myös, ettei ensimmäisenä viestinä kannata lähettää ’avainpyyntöä’! Kuka hullu lähtee sellaisesta liikkeelle?!!

  4. Päivitysilmoitus: Miksi nainen ei tee keskustelualoitetta nettideitissä? | E-kontakti.fi Blogi