Miksi olen sinkku? Näin suomalaiset sinkut kertovat

Sinkkus on monille kipeä asia, toisille taas itse haluttu asioiden tila. Syitä, miksi suomalaiset ovat sinkkuja, löytyy paljon.

Sinkkuus on monille kipeä asia, toisille taas itse haluttu asioiden tila. Syitä, miksi suomalaiset ovat sinkkuja, löytyy paljon.

Suomalaiset vapaat sinkut vastasivat E-kontakti.fin blogin kyselyyn syistä, jonka vuoksi he ovat edelleen vapaalla jalalla. Joillekin sinkkuus ei ole mikään ongelma, toisille taas sydäntäsärkevä asia.

Kyselyssä kukin sinkku sai vastata niin moneen ”syyhyn” kuin tuntui sopivan omaan tilanteeseen että miksi viihtyy sinkkuna.

Miksi olen sinkku? Näin sinkut vastasivat:

 • En ole löytänyt sopivaa kumppania vaikka olen etsinyt 45 %
 • Kaikki hyvät tyypit ovat varattuja 36 %
 • En osaa/uskalla lähestyä kumppaniehdokkaita 35 %
 • En ole vielä kokeillut nettideittailua 33 %
 • En tapaa työ/vapaa-ajan ympyröissä uusia ihmisiä 23 %
 • En ole sosiaalinen ihminen 21 %
 • Asun pienellä paikkakunnalla 20 %
 • Parisuhteeni kaatuvat aina 19 %
 • Haluan olla sinkku omasta tahdostani 16 %
 • Olen juuri eronnut 15 %
 • Minulla ei ole aikaa parisuhteelle 8 %
 • En etsi vakavaa parisuhdetta 5 %

”Ei ole minun vikani että olen sinkku”

Vastauksia voisi mielestäni jaotella muutamaan joukkoon: omalla tavallaan syyn ulkoistaminen pois omasta itsestä (en ole löytänyt kumppania etsinnöistä huolimatta sekä ”hyvät tyypit” ovat varattuja) näyttää olevan hyvin suosittua ja nämä kaksi vastausta saivatkin eniten ääniä sinkuilta.

”Olen itse vastuussa sinkkuudestani”

Seuraavaksi etsitäänkin syitä jo itsestä: En osaa tai uskalla lähestyä kumppaniehdokkaita, ei ole antanut nettideittailulle mahdollisuutta tai ei tapaa työssä eikä vapaa-ajalla uusia ihmisiä. Näihin kaikkiin asioihin voi onneksi vaikuttaa.

Ihmisten lähestyminen on huomattavasti helpompaa verkon tuoman muurin ja anonymiteetin takaa. Nettideittailu sopii siis ujoille enemmän kuin hyvin.

Ymmärrän hyvin että ujostuskohtaus saattaa iskeä myös netissä. Itse olen havainnut että vanha kunnon ”kirjoita viesti, lue huolella läpi pari kertaa, ja paina vaikka silmät kiinni lähetä-nappia” toimii 😀

Jos ujous ulottuu niin pitkälle, että oman kuvan lataus profiiliin tuntuu ylitsepääsemättömältä, muista että E-kontakti.fissä voit laittaa kuvasi salaiseen albumiin lukon taakse, ja antaa albumin avaimen vain niille jäsenille joille itse haluat.

Sille, että edes vapaa-ajalla ei tapaa uusia ihmisiä, on toki helppoa helpottaa myös nettideittailulla. Voit deittailla netissä tai mobiililaitteellasi juuri silloin kun itse haluat tai sinulla on se pieni vapaahetki.

Tuntuu, että nykyaikana on melko yleistä että sinkut täyttävät omat kalenterinsa aivan tupaten täyteen ohjelmaa aamusta iltaan. Siis niin, että mahdollisuudetkin sille että olisi edes aikaa tavata joku, ei oikein ole.

”Sinkkuus on yleisten olosuhteiden vika”

Kolmas ryhmä syitä on mielestäni sellainen johon on vaikeaa antaa minkäänlaisia neuvoja tai parannusehdotuksia. Se, että ei ole lainkaan sosiaalinen ihmisenä, pitää pientä paikkakuntaa sosiaalista elämä rajoittavana tekijänä (miten se netissä voisi olla este?), haluaa olla sinkku omasta halutaan tai uskoo jo ennen suhdetta että ”parisuhteeni kaatuvat aina”…

Samoin se, että ei ole aikaa parisuhteelle eikä edes etsi vakavaa parisuhdetta, ovat asioita joihin ei juuri neuvoja löydy. Eikös nyt ole niin, että jos nyt ihan oikeasti sen suhteen haluaisi, eiköhän sille luonnollisesti tulisi raivattua tilaa. Tai raivaantuisi tilaa.

Mitä mieltä olet syistä, puuttuiko joku joukosta? Voit kertoa oman mielipiteesi jättämällä meille kommentin. Saa olla eri mieltä 😀

Nettideittiterveisin,

Heli E-kontakti.fistä

 

 

 

 

 

(Visited 5 277 times, 1 visits today)

Kommentoi

Voit kommentoida nimettömänä, kaikki kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.

*

9 kommenttia:

 1. Olen sinkku, koska jäin aikoinaan työttömäksi kun olin parhaassa työiässä. ja ammattikin oli valmiina. työyyömänä oli vaikea vakavasti sitoutua kun tiettävästi naiiset yleensä hakee ns menestyvää ja hyvätuloista miestä, mikä on toki ymmärrettävää. ja tietenkin se alensi itsetuntoa, kun parhaassa pariutummisiässä jäi pitkä-aikaistyöttömäksi ja samalla persaukiseksi. ja sen jälkeen sairastuin kilpirauhasen-vajaatoimintaan ja allergia oli kova ja masennus tuli päälle josta olen hyvin toipunut ja nyt kiinnostaisi vakavalla mielellä parisuhde .vaikka olen työkyv.eläkeläinen . kun itsetuntokin on palautunut. olen 50v . ja mielestäni ihan seksikäskin ainakin naiset kiinnitttää enemmän huomiota kuin aiemmin sen olen nykyään huomannut. tässä tarinani.

  1. No voi mikä tarina. Onnea sinulle parin etsintään kovasti. Kun se oikea tulee kohdalle, ei siinä ole väliä toisen tuloilla tai sairauksilla. T: Heli E-kontakti.fistä

 2. Voi olla että ei oo löytyy sopivaa omasta mielestään, eikä oo viittiny ottaa härkää sarvista ja si on tavannu vain varattuja, on mulla ollu valintaa mut vähä huonoja kun kumppani mikä juo alkoholia ni mun elämään ei tule sellaista koskaan, enkä temperamenttista..

 3. Toisaalta tekis mieli seurustella ja ei, jos tulee pettymyksiä suhteessa, oon viihtyny sinkkuna mut oli mulla joskus tyttöystävä mut jätin sen si, yleensä siinä kemiat täytyis osua että se toimis, ei oikein paranis mikään heittää, pitäs miellyttää silmää että myös sisus yhtälailla..

 4. Musta se lähtee Kemioista miten saa jonkun, ei tarvitse olla menestyvä, samaa luonnetta ni se voi kestääkin jopa pitkän iän, riitoihin ne kaikki päättyy kuitenki, riidat hajottaa parisuhteen loppujen lopuks

 5. Mää en tiä haluanko mää koskaan seurustella, kyl kai tyttöystävä tervetullu ois? Sinkkuna on helpompaa..

 6. Ei ole varaa ja toisekseen en halua olla siivellä….

  1. Hei,

   Jäsenyytemme voi tilata myös Klarna-laskulla, jolloin on mahdollista maksaa tilaus osissa.

   Terveisin, Henri E-kontakti.fi:stä

 7. Eiks todistustaakka pitäisi olla varatuilla? Ihminen syntyy sinkuksi, ei parisuhteeseen. Sinkkuus ei ole valinta, vaan parisuhde.

  Ei kukaan voi tuosta noin vaan päättää, että nyt alan parisuhteeseen.