Deittailu netissä – tällaista se oikeasti on: Säännöt ja vinkit

Deittailu netissä sujuu sutjakammin, kun luet asiantuntijan vinkit siihen, mikä sinua sivuilla odottaa.

Deittailu netissä sujuu sutjakammin, kun luet asiantuntijan vinkit siihen, mikä sinua sivuilla odottaa.

Deittiasiantuntija paljastaa: tällaista se treffailu netissä oikeasti on. Kerromme myös yleisimmät sudenkuopat jotta et lankeaisi niihin. Vaikka jo 40 % suomalaisista on joko kokeillut tai aikoo kokeilla deittailua netissä, liittyy siihen vieläkin erilaisia täysin vääriä ennakkoluuloja ja olettamuksia.

Antakaas kun ensin esittelen itseni, niin tiedätte kenen sanaan luotatte. Olen nettideittailuasiantuntija, toiminut suomalaisella deittailualalla vuosikausia nimenomaan asiakkaiden kanssa ja tutkien sinkkujen välistä viestintää. Minulla on myös henkilökohtaista kokemusta netissä deittailusta kolmelta eri vuosikymmeneltä.

Deittailun säännöt

 • Olethan vapaa? Tämä on aivan ehdoton. Älä missään nimessä lähde vedättämään ketään ollessasi vielä sitoutunut toiseen suhteeseen.
 • Olethan päässyt yli edellisestä suhteestasi? Deittailu eron jälkeen kannattaa aloittaa vasta kun olet aivan takuuvarma että olet päässyt sataprosenttisesti eroon edellisestä suhteestasi. Tämä vie yleensä kuukausia, eikä ole todellakaan mikään ”eroan perjantaina, lähden deittailemaan sunnuntaina” -tyyppinen aika. Naisilla edellisen suhteen läpikäynti tuntuu kestävän kauemmin kuin miehillä, vähintään kuukausia, joillakin jopa vuosia.
 • Onhan sinulla aikaa? Sinulla tulee olla sekä aikaa vastata toisten sinkkujen viesteihin että etsiä itse potentiaalisia kumppaniehdokkaita. Vain olemalla itse aktiivinen voit pärjätä hyvin deittimarkkinalla netissä.

 Aloitetaan deittailu: 

Kun vastaus kaikkiin yllä oleviin kysymyksiin on ”kyllä”, lähde luomaan profiiliasi deittisivustolle.

Nimimerkki

Mikään alkoholiin viittaava nimimerkki antaa hieman hassun kuvan. Vältä myös lasten suosikkisarjojen hahmoja ja ylenpalttista huumoria, huumori kun ei yleensä toimi kaikille ihan samanlaisena.

Hyvä nimimerkki deittisivustolle: poimi vinkit

Profiili

Päätä joka askelella profiilinluonnissa mitä haluat itsestäsi kertoa. Muista, että harrastukset tai mielenkiinnon kohteet eivät ole hirvittävän intiimiä tietoa tai se, tupakoitko vai et. Kerro näistä asioista reilusti ja runsaasti.

Oma parisuhdehistoria ja vaikkapa yksityiskohdat lapsista ovat taas asioita, joita kannattaa tarpeen tulleen käydä läpi vasta kasvokkain, ei nettideittipalstalla.

Jos yhtään kynä pysyy kädessä, katso vinkkejä siihen miten kirjoitat kivan tarinan profiiliisi.

Hyvä treffiprofiili kertoo persoonasta

Jos et ole kirjoittajaihmisiä, tarkista vähintäänkin että tekstissäsi ei ole kirjoitusvirheitä.

Olet sitten minkäikäinen vain, kannattaa tekstissä korostaa luotettavuutta ja huumorintajua. Nämä kaksi nimittäin ovat yleisimpiä asioita mitä miehet ja naiset hakevat.

HUOM! Jos olet mies ja sinulla on hyvä koulutus, merkitse ja vaikka kirjoita se vielä erikseen profiilitekstiisi. Naiset arvostavat tätä uskomattoman paljon.

Naisille miehen koulutuksella on uskomattoman paljon merkitystä.

Naisille miehen koulutuksella on uskomattoman paljon merkitystä.

Ikähaarukka

Ikä on erikoinen asia monille: mitä ihmeen väliä sillä oikeasti loppujen lopuksi on? Muista, että älä missään nimessä hae erikoisilla epäluvuilla (esimerkiksi 43–47-vuotiasta), vaan reilusti aina tasaluvuilla (vaikkapa 40–50). Näin annat sen mielikuvan, että jos 39-vuotias tai 51-vuotias pitää sinua hyvin viehättävänä, hän uskaltaa myös lähettää sinulle viestin.

Jos ikäkriteeri on outo tai liian tiukka, ei varsinkaan nainen usein uskalla laittaa viestiä.

Myös 50-vuotias mies, joka hakee 18–35-vuotiasta naista, ei vaikuta kovin luotettavalta. 10 vuotta on siis ihan hyvä ikähaarukan laajuus.

Deittailu mobiililaitteella

Tiesithän, että E-kontakti.fi toimii täydellisesti samassa osoitteessa myös mobiililla ja tablet-laitteella? Älä siis turhaan ole jumissa siihen että lähettelisit viestejä vain ollessasi tietokoneella, vaan anna flirttien viuhtoa missä ja milloin vain!

Kenelle laittaa viesti

Kun olemme kysyneet suomalaisilta sinkuilta, mitkä ovat tärkeimmät asiat deittiprofiilissa, on vastaus aina sama: 1. kuva, 2. ikä ja 3. paikkakunta. Taklataas kaikki kolme aihetta:

1. Kuva on tärkeä! Ethän lähtisi hiihtämään ilman suksia, miksi siis deittailemaan ilman kuvaa?

Yleensä vastapuoli kärttää nettideitissä kuvaa niin pitkään kunnes sellaisen laitat näkyviin. Nykypäivän älypuhelimilla kuvan ottaminen itsestä vaikkapa peilin kautta on aivan normaalia. Tai pyydä kollegaa ottamaan kuva sinusta firman juhlissa.

Voit lähettää E-kontakti.fissä kuvan toiselle myös yksityisviestinä, tai perustaa itsellesi kuva-albumin. Albumi voi olla joko lukittu tai avoin: lukitun albumin avaimen voit antaa vain niille jäsenille joille haluat eikä kuva näy kaikille.

Olen aiemmin kirjoittanut siitä, kannattaako lähettää viestiä profiilille, joka käyttää kuvituskuvaa profiilissaan. Nettideitti-vinkki: Kuvattomat profiilit, miten suhtautua?

2. Iästä kirjoitettiinkin aiemmin. Kun haet kumppania, hae reilusti 10 vuotta itseäsi nuorempia ja 10-20 vuotta itseäsi vanhempia. Rakkaus ei sitä ikää katso.

3. Paikkakunta on myös itselleni suuri mysteeri miksi siitä tehdään niin iso ongelma: jotkut jopa kirjoittavat tekstiinsä minkä kilometrirajan takaa ei saa enää kirjoittaa! Liikennevälineet, puhelimet ja jopa muuttoautot on keksitty tällaisia ”ongelmia” varten.

Lue vaikkapa ihana tositarina Matin ja Katjan suhteesta, jossa välimatkan ei annettu muodostua esteeksi onnelle. Kaukosuhde ei pelottanut: E-kontakti yhdisti SuomiLOVE-parin

Usein sinkut lähettävät viestejä niille, joilta ovat saaneet joko flirttiviestin, ensimmäinen askel -viestin tai niille, jotka ovat käyneet profiilissasi.

Kumpi tekee aloitteen?

Naisen tekemä aloite on harvinainen suomalaisessa nettideitissä. Mutta tiesitkö, että naisen aloittamat parisuhteet ovat yleensä onnellisempia? Ja että nettideittailusta muuten syntyy onnellisempia suhteita kuin vaikkapa baarissa alkaneista? 

Miehen kannattaa muistaa, että naiset tykkäävät lukea pitkiäkin viestejä. Tökerö lähestyminen, liian suora ehdotus tai intiimi sisältö pelottavat naiset pois.

Vastauksen odottelua…

Kärsivällisyyttä tässä vaiheessa! Kyllä, annat itsestäsi hieman hassun kuvan jos pommittelet viestejä että ”miksi et ole vastannut viestiini”. Vastapuoli voi hyvin olla vaikkapa lomalla. Hän vastaa sitten jos haluaa ja kun ehtii.

Jos olet jo pidempään viestitellyt jonkun kanssa, eikä hänestä yhtäkkiä kuulukaan mitään, on vastauksen odottaminen toki vielä piinallisempaa.

On toki huonotapaista vain keskeyttää viestittely ilman mitään selitettä. Niin voi kuitenkin käydä juuri sinulle, älä ota sitä henkilökohtaisesti. Monet ihmiset pelkäävät reaktiota, jonka torjunta aiheuttaa. Ole itse ainakin tyylikäs siinä jos toinen ilmoittaa että nyt ei natsaa, niin älä ainakaan lähde haukkumislinjalle.

Totuus on, että naiset saavat enemmän viestejä kuin miehet. Naisia sivustollamme on 45 % käyttäjistä, joka tapauksessa huomattavasti enemmän kuin muilla nettireitti-alan toimijoilla Suomessa. Lisäksi tosiaan naiset tekevät harvemmin noita omia aloitteita.

Viestejä tulee myös varmasti ihmisiltä, jotka sinun mielestäsi asuvat aivan liian kaukana sinusta ja ovat väärän ikäisiä. Ei sinun ole syytä kaikkiin vastata, mutta aina voi ystävällisesti kommentoida että etsit jotain muuta.

Jos sinulle tulee niin paljon viestejä, harkitse Pluspaketin ostamista. Sen avulla voit suodattaa vain tietyn ikäisiltä kumppaniehdokkailta tulevat viestit Saapuneet viestit -kansioosi.

Myös nainen saa ehdottaa treffejä! On paljon mukavampaa tavata pian, kuin rakentaa pilvilinnoja päässään anonyyminä.

Myös nainen saa ehdottaa treffejä! On paljon mukavampaa tavata pian, kuin rakentaa pilvilinnoja päässään anonyyminä.

Treffien aika

Sitten kun on viestitelty ja on aika sopia deitit, muista että et ala ahdistella liikaa tästäkään aiheesta toista. Jotkut haluavat viestitellä pitkäänkin ennen kuin suostuvat tapaamiseen.

Itse olen pikaisten ensitreffien kannalla. Jos kemiat eivät lyö lainkaan yhteen, on helppoa molempien edetä omilla teillään. Jos taas kemiaa on, mikäpä voisi olla ihanampaa. On myös totta, että netissä on helppoa ihastua täysin tapaamatta toista. Jos sitten kumppani ei vastaakaan oletuksia, on aikaa ja energiaa kulunut ”hukkaan” jos venytätte ensitreffejä hyvin pitkälle.

Jos fyysisen välimatkan tai kiireiden vuoksi on vaikeaa tavata, puhukaa edes puhelimessa. Sekin lievittää jo pahinta jännitystä itse ensimmäisiltä treffeiltä ja tekee tapaamisestanne mukavamman.

Vinkkejä ja tekemistä ekoille treffeille: Näin netissä sovitut treffit onnistuvat – Rentoudu ja kuuntele

Älä toimi näin…

Pari tyhmintä asiaa joita olen urallani nettideittailun maailmassa törmännyt, ovat:

 • Mies tai nainen valehtelee ikänsä 10 vuodella alaspäin ”koska tuntee itsensä sen ikäiseksi”. Älä, siitä jää aina kiinni eikä suhde ainakaan tuollaisen tempun jälkeen kukoista.
 • Viestin sisältönä: ”Lähdetkö mökille?” ja puhelinnumero. Hei oikeasti, eivät naiset lämpene tällaiselle.
 • Intiimien valokuvien lähettäminen ensimmäisenä viestinä.
 • Miksi ihmeessä sitten tulla hakemaan seuraa, jos ei anna itsestään mitään? Monesti huomaa, että varsinkin naiset vastaavat aina vain kysymykseen, joka heille esitetään, mutta eivät kysy vastakysymystä tai jatka keskustelua millään tavalla.
 • Lisää vinkkejä siitä, mitä EI kannata tehdä: Seuraa nettideitistä: vältä näitä pahimpia virheitä!

Tällaista on siis seuranhaku netissä näin aika suoraan ja rehellisesti kuvattuna. Jos joku aihe jäi askarruttamaan mieltäsi tai emme vastanneet johonkin, jätä meille kommentti tähän blogiin tai asiakaspalveluun, niin vastamme heti kun voimme!

Deittiterveisin,

Heli

Artikkeli: Tämä on sopiva ikäero suhteessa.

(Visited 16 340 times, 1 visits today)

Kommentoi

Voit kommentoida nimettömänä, kaikki kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.

*

3 kommenttia:

 1. Hei!

  Minä kyllä ihmettelen tätä kuvaleikkiä mikä tälläkin palstalla on käynnissä. Pitää olla omakuva ennenkuin voi pyytää toiselta profiilikuvaa. Olen ollut tällä palstalla jo useita kuukausia ja en ole vielä koskaan pyytänyt keneltäkään profiilikuvaa eikä minua kuva kiinnosta yhtään. Etsin ihan oikeasti kumppania en kuvaa. Etsin persoonaa. Kuva ei koskaan kerro, millainen persoona kyseinen henkilö on. Kuvasta ei voi päätellä, onko kysymyksessä herrasmies vai juntti. Minä ainakin haluan tutustua ihmiseen henkilönä, miehenä en kuvana.

  1. Se on hyvä asenne Raija että etsii sitä sisäistä kultaisuutta. Monet kuitenkin haluavat tietää kenelle juttelevat ja olemme saaneet paljon palautetta siitä, että kuvattomat profiilit eivät saisi kuvapyyntöjä tehdä. Reiluuden nimissä olemme tämän ominaisuuden toteuttaneet näin.

   Kiitos palautteestasi!

   T: Heli E-kontakti.fistä

 2. joo ei kokemusta mutta luin ihan meni ns.jakeluun hyvät joulut +uv ter.kake