Nettideitti tuottaa onnellisempia suhteita, tässä syy

Nettideittisivustolle rekisteröityminen voi olla elämässäsi isompi asia kuin ensin uskotkaan. Nettideitti johtaa nimittäin tutkimuksen mukaan onnellisempiin ja pidempiin avioliittoihin kuin esimerkiksi baarista alkanut suhde!

Baarista syntyy onnettomia suhteita

Chicagon yliopiston Proceedings of the National Academy of Sciences -lehdessä tuli julki tutkimus, jota on laajalti siteerattu eri medioissa Suomessakin.

Tutkimuksen ydinhavainnot ovat mielenkiintoisia: netissä tavanneiden avioliitot kestävät paremmin kuin tosielämässä tavanneiden parien sekä he ovat myös tyytyväisempiä avioliittoihinsa.

Kaikkein epäonnisimmat liitot olivat niillä ihmisillä jotka tapasivat alun perin baarissa tai ystävien yllyttämillä sokkotreffeillä.

Myös virtuaalisissa yhteisöissä, joissa ei käytetä oikeita kuvia vaan avatar-hahmoja kuten esimerkiksi jossain pelissä, toisensa tavanneet parit olivat suhteissaan epäonnisempia verrattuja perinteisiä senssisivustoja käyttäviin nettideittailijoihin.

Tutkijat havaitsivat myös että nettideitissä tavanneet ovat hieman vanhempia (30–39-vuotiaita) ja heillä on korkeampi tulotaso kuin verrokkiryhmällä, jotka olivat tavanneet toisensa muuta tietä.

Helpompaa edetä suhteessa kun perusasiat on tiedossa

Pääsyitä tälle on kolme: kun ihminen lähtee nettideittiin, hän on jo täysin valmis parisuhteen syntyyn ja on myös valmis sitoutumaan. Tutkijat arvioivat, että nettideitissä on korkeampi motivaatio löytää oikeasti toimiva ja pitkäaikainen suhde.

Toinen syy on se, että nettideitissä kirjoittaa jo elämänsä tärkeimmät määreet profiiliisi ja siitä on helpompaa lähteä etenemään.

Kolmanneksi ihmisen ei tarvitse ”tyytyä” siihen, mitä omassa kotikaupungissasi tai ystäväpirissä on tarjolla, vaan nettideitti mahdollistaa sen oikean ihmisen löytämisen. Myös se, että etsii suhdetta laajemmasta joukosta kuin mitä välitön lähipiiri edustaa, takaa onnellisemman parisuhteen syntymisen: saa ikään kuin uutta ponttaa koko elämään ja laajentaa elinpiiriään.

E-kontakti.fissä uusi jäsen esimerkiksi valitsee perustietojen (ikä, lapsitilanne, asuinpaikka) lisäksi myös kiinnostuksen kohteet sekä harrastukset. Profiilissa on myös mahdollisuus kertoa itsestään vapaasti sekä kuvailla myös sitä mitä on toisesta etsimässä. Kun nämä lähtökohdat ovat molemmilla toisistaan tiedossa, ei ainakaan suhteen alkuvaiheessa tule useinkaan tärkeimpiä asioita yllätyksinä.

Et myöskään panosta turhaan sellaiseen ihmiseen tutustumiseen, joka ei jaa kanssasi millään tavalla samoja arvoja tai elämäntyyliä.

Ystävä, tuttava, seurustelu vai avioliitto?

Tositarkoituksella seuraa hakee E-kontakti.fissä yhä useampi. Useat eivät kuitenkaan merkitse tuohon Etsin-kohtaan avioliitto-sanaa, sillä se saattaa monia jopa pelottaakin.

Sen, minkälaista seuraa toinen jäsen ihminen on hakemassa, näet kätevästi hänen profiilistaan kohdasta Etsin. Jos haluat itse muokata omia asetuksiasi tässä kategoriassa, kirjaudu sisään E-kontakti.fihin ja mene Muokkaa profiilia -valikon, jonka viimeisenä kysymyksenä voit määritellä Suhteen tyypin. Voit ruksata useamman kuin yhden vaihtoehdon ja monet näin tekevätkin.

Uskotko sinä että nettideitti saa aikaan onnellisempia parisuhteita? Kommentoi alle!

Deittailuterveisin,

E-kontakti.fin Heli

Ps. Muistathan vastata sivuston oikeassa laidassa olevaan kyselyyn ja seurata meitä myös Twitterissä ja Facebookissa.

(Visited 6 595 times, 1 visits today)

Kommentoi

Voit kommentoida nimettömänä, kaikki kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.

*

2 kommenttia:

  1. Päivitysilmoitus: Nettideittailijoilla onnellisimpia suhteita? | Loppukiri

  2. Tapasin nykyisen aviomieheni netin kautta. En olisi mitenkään muutoin häntä löytänyt. Alku ei ollut helppoa, sillä – tietämättäni – hän tapaili toisiakin. Minä vaan satuin tietämään aiemmin kuin hän että sovimme yhteen. Suosittelen, kehotan myös varovaisuuteen. Omaan vaistoon kannattaa luottaa. Olin alussa ehkä turhan hienotunteinen, se kostautui. Miksi siis pidin hänet? Koska rakastuimme, minä ensin, hän myöhemmin.