Sinkut vastasivat: Tällainen on sopiva ikäero suhteessa

Sinkut suosivat 1-10 vuoden ikäeroa kumppaniin.

Sinkut suosivat 1-10 vuoden ikäeroa kumppaniin.

E-kontakti.fi kysyi suomalaisilta sinkuilta, mikä on sopiva ikäero suhteessa.

Tilastokeskuksen mukaan suomalaiset menevät naimisiin kumppanin kanssa, joka on hyvin lähellä omaa ikää. Keskimääräinen ikäero tilastoissa on 3,4 vuotta niin, että mies on vanhempi kuin nainen. Kuitenkaan esimerkiksi 7 vuoden ikäero parisuhteessa ei ole ennenkuulumatonta. Samansuuntaista mieltä ovat myös E-kontakti.fissä deittailevat.

Yli 10 vuoden ikäeroon uskoi vain 13 % vastaajista.

Sinkut suosivat oman ikäistä kumppania

Sopiva ikäero suhteessa on:

3-5 vuotta 38 %
6-10 vuotta 35 %
1-2 vuotta 13 %
Yli 10 vuotta 13 %
Ei ollenkaan, sama ikä 1 %

Sinkut siis pitävät ihanteellisena 3-5 vuoden ikäeroa. Aivan samanikäistä kumppania sinkut eivät kuitenkaan hae, sillä vain prosentti vastaajista piti samanikäistä kumppania sopivimpana vaihtoehtona.

Nettideittiterveisin,
E-kontakti.fi

(Visited 15 337 times, 1 visits today)

Kommentoi

Voit kommentoida nimettömänä, kaikki kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.

*

12 kommenttia:

 1. Sopiva ikäero on 3-5v suuntaan tai toiseen. Ihan sama, kumpi vanhempi.

  1. Kiitoa kommentista katriana!

 2. Minä etsin tyttö ystävä 19-30

 3. Minua nyt uutena asiakkaana jäi askarruttamaan, miksi miehet hakevat monasti itseään paljon nuorempaa seuraa. Koulutettavaksi vai hoitajaksi? (kyse nyt ikäluokasta 60+)

  1. Sanopa se, Pirjo. Olisi mukavaa kuulla miesten vastauksia tähän. t: Heli E-kontakti.fistä

 4. Ikäerosta voin sanoa kokemuksella,että se 7 vuotta ikäerossa on puolin ja toisin liikaa sillä se tulee iän myötä vastaan,varsinkin ,jos on mustasukkaisuutta enempi ,kuin se normaali eli vähän sitä pitää olla,jos toisesta tykkää ja välittää…Sitten näihin ei toinna kommentoida jossa toinen osapuoli iältään sopii ÄIDIKSI tai ISÄKSI se on jo järje vastaistakin…Sanokoon tuohonkin kuka mitäkin…vaan näin on..

  1. 7 vuotta on varmasti paljon ikäeroa joillekin ihmisille, tiedän kuitenkin onnellisia aviopareja joilla on kymmeniä vuosia ikäeroa, joten ei kai vain yhtä vastausta ole olemassa.

   Kiitos paljon kommentistasi Erkki.

   Terveisin Heli E-kontakti.fistä

 5. Kulttuurierot ovat huomattavat , Suomessa etsitään yleensäkin suurinpiirten omanikäisiä , mutta esimerkiksi Venäjällä ja monessa muussakin maassa jo kolmekympiset naiset ovat valmiita suhteeseen huomattavasti itseään vanhemman miehen kanssa , kaksi jopa kolmekkinkymmentä vuotta on aivan normaalia, eikä aiheuta mitään ihmettelyä.

  1. Kyllä tuo on täysin totta!

   Kyllähän Suomessakin on paljon pareja, joilla ikäero on pariakymemntävuotta vuotta, mutta tällaisessa isossa massassa ne eivät aina näy.

   t: Heli E-kontakti.fistä

 6. Mielestäni moni nainen valehtelee ikänsä. Miksi laitaa kuvansa joka ei ole vuoden sisällä otettu. Minua hämmästtytää kun kuvien kera sekä hyvän esittelyn jälkeen on profiilinsa kanssa esillä mut eipä juuri vastaile kirjoituksiin. Esim. 65 vuotias nainen voisi vasta seuraavasti.Etsin 5 vuotta nuorempaa-Varalisuus on minulle tärkeä. Etsin 100 km säteeltä. Haen hyvin koulutettua ja sivistynyttä miestä. Tuntuu siltä mitä vanhempia naiset ovat sitä kriitilisempiä ovat. Esim. 55-65 vuotiaat. Kohtelias vastaus olisi osatolla paikallaan. Esim. kuvasi peruustella et ole minun tyyppiä tai mallia.

 7. Haluan vielä kommentoida ikä asiaa. Itse olen yli kuusikymppine paljon liikunta ja urheilua harrastava mies. Näytän kymmenen vuotta nuoremmalta hyvät elämän tavat omaavana. Minulla on ollut pääsäntöisesti 6-9 vuotta nuorepi nainen ja kemiat toiminut hyvin. Mielestäni kohtuullinen ikäero puolin ja toisin on kahden ihmisen kemioista kiinni.Toivoisi löytäväni itseäni nuoremman naisen jolla valmiutta moneen kivaan.

 8. Hei onko väärin nuo vanhat arvot ja tottumukset ?

  Minä tunnustan etten seurustele itseäni vanhempien naisten kanssa koska se on mielessäni luonnotonta.
  Suomessa tosi usein deittipalveluissa naiset hakevat vain itseään nuorempia miehiä.
  Yleisesti euroopassa jopa liian nuoret naiset hakevat aikuisia miehiä, ehkä elättäjäksi tai ”tekoisäksi”. Tämä tasa arvoilu on pilannut suomen yhteiskuntarakenteen, eli muuttanut tämän eronneiden onnettomaksi yhteiskunaksi. Tätäkö haettiin ?
  Hei hullut…..Mies tarvitsee naista ja nainen tarvitsee miestä niin henkisesti kuin myös fyysisesti, onko se väärin ?
  Minun maailmassa mies joutuu vastaamaan useimmista käytännön asioista ja nainen pitää huolen siitä että koti on oikeasti kodinoloinen.
  Oma liittoni karahti kiville vain koska ei voitu sopia miten suhtaudutaan toisten jälkeläisiin. (kauniisti sanottu versio)

  Kertokaa omista mielipiteistänne !

  t.arto