Nettideitti kasvattaa suosiotaan: Suuri muutos vuoden 2013 aikana

Nettideittailun suosio on huikeassa nousussa Suomessa, kertoo E-kontakti.fin tekemä tutkimus.

Nettideittailun suosio on Suomessa suuressa kasvussa.

Nettideitti muuttuu vuosi vuodelta hyväksyttävämmäksi ja suositummaksi. Suuri asenneilmapiirin muutos näkyy tapahtuneen vuosien 2012 ja 2013 aikana.

– Kaikista suomalaisista jo yhteensä 38 prosenttia ilmoittaa käyneensä tutustumassa tai luomassa profiilin jossain internetin deittipalvelussa. Alkuvuodesta 2012 tehdyssä tutkimuksessa nettideitti oli tuttu 22 prosentille, Alma Diverson tutkimusjohtaja Heli Virola kertoo.

Yksin asuvien ja yksinhuoltajien kohdalla nettideitti on kasvattanut suosiotaan vieläkin korkeammalle: yksin asuvista 55 % oli luonut profiilin tai tutustunut muuten internetin deittipalveluihin, yksinhuoltajista 52 prosenttia.

Täysin negatiivisesti nettideittailuun suhtautuvien osuus on myös rajussa laskussa. Vuoden 2012 tutkimuksessa 75 % ilmoitti, ettei koskaan ole käynyt, eikä aiokaan käydä nettitreffisivuilla. Nyt tuo luku on supistunut 54 prosenttiin.

Nettideitti kiinnostaa myös vanhempia ikäryhmiä

– Ilmapiirin muutosta nettideittailulle suotuisammaksi on odotettu Suomessa pitkään ja nyt se on viimein tapahtunut. Enää kumppanin löytämistä netistä ei tarvitse piilotella, tai narrata lähipiirille törmänneensä uuteen ihmiseen ”Ikean käytävillä”, E-kontakti.fi-nettitreffisivuston tuotepäällikkö Heli Ruotsalainen iloitsee.

Ruotsalainen kertoo, että lukujen taustalla on osin myös se, että vanhemmat ikäluokat ovat löytäneet treffipalvelut netistä. Suurilla ikäluokilla on nyt sekä aikaa, taloudellisia edellytyksiä että tietoteknisiä taitoja käyttää hyväkseen nettitreffailun tuomia mahdollisuuksia.

– +55 ikäryhmä kasvaa selvästi ja myös yli 70-vuotiaita nettideittailijoita alkaa näkyä paljon! Tästä on todellakin tullut koko kansan sinkkuja kokoavaa puuhaa.

Tutkimus tehtiin helmikuussa 2014 E-kontakti.fin tilaamana M3 Research -paneelissa. Kyselyyn vastasi yhteensä 1 500 18–65-vuotiasta suomalaista.

(Visited 1 359 times, 1 visits today)

Kommentoi

Voit kommentoida nimettömänä, kaikki kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.

*