Näin löydät seuraa jouluna! Katso 10 vinkkiä

Joulun aikaan monilla on lomaa töistä, jolloin on hyvin aikaa irrottautua arjen rutiineista ja keskittyä muuhun kuin työasioihin. Kenties huomata, että vierelle mahtuisi joku toinenkin aikuinen ihminen jakamaan arjen ilot ja surut. Aika on otollinen deittailulle, sillä tähän vuodenaikaan E-kontaktissa on liikkeellä paljon muitakin sinkkuja.

Alla koottuna 10 vinkkiä, joilla parannat menestystäsi joulun ja vuodenvaihteen ajan deittailussa:

 1. Ole oma itsesi

Ole oma itsesi, mutta mieti kuitenkin, miten puet itsesi sanoiksi. Jos olet kiinnostunut formuloista, jääkiekosta ja kalastuksesta, sinulla on kaksi lasta edellisestä avioliitostasi ja lempiruokasi on pippuripihvi ranskalaisilla, on eri asia, kerrotko viettäväsi kaiken vapaa-aikasi tv:n ääressä tai vesillä äijäporukalla ja tarvitsevasi kumppania lähinnä lempiruokasi valmistamiseen, uistinten kiillottamiseen sekä kodin ja erityisesti rakkaimman aarteesi, tv-ruudun, siistinä pitämiseen. Vai annatko ymmärtää, että näistä asioista pidät tällä hetkellä, mutta sinulla on myös aikaa toiselle osapuolelle, tutustut mielelläsi myös hänen kiinnostuksen kohteisiinsa ja voit jättää vaikkapa yhden kalareissun väliinkin, jos sinulle tarjoutuu mahdollisuus lähteä kiinnostaville treffeille.

 1. Arvosta toista

Ole rehellinen sen suhteen, että vaikka asiasi ovatkin hyvin ja olet sinut itsesi kanssa, sinulla olisi tilaa myös toiselle ihmiselle arjessasi ja pystyt keskittymään myös häneen.

 1. Ole avoin

Älä torju ketään liian jyrkästi. Kaikki eivät välttämättä ole yhtä hyviä kirjoittaman kuin puhumaan, joten esimerkiksi pilkkuvirheen takia ö-mappiin rankkaamasi ehdokas olisikin voinut olla unelmiesi kumppani, jos olisit antanut aikaa sille, että tutustutte rauhassa ja tapaatte tosielämässä.

 1. Ole aktiivinen

Ota rohkeasti yhteyttä sinua kiinnostaviin ihmisiin: voit lähettää henkilökohtaisen viestin tai lähestyä myös kepeämmin flirtillä tai jäänmurtajalla.

 1. Käytä E-kontaktin hakukonetta tehokkaasti

Valitsemalla E-kontaktin hakukoneessa ”yksinkertaisen haun” sijaan ”tarkennettu haku”, voit valita enemmän kriteereitä, joilla suodatat kumppanikandidaatteja. Tässä ei kannata kuitenkaan mennä äärimmäisyyksiin: vaikka ihastuisitkin aina ruskeasilmäisiin kokkeihin, kannattaa miettiä, olisiko nyt korkea aika antaa mahdollisuus myös muille kiinnostaville ihmisille silmänväristä ja ammatista riippumatta.

 1. Ole läsnä

Kun viestittelet toisen ihmisen kanssa, keskity häneen. Se jättää sinusta hyvän vaikutelman ja juttunnekin luistaa todennäköisesti paljon paremmin, kun molemmat keskittyvät siihen, mitä toinen on juuri sanonut ja miten vastata tähän. Ihan vastaavasti, kuin normaalissa suullisesti tapahtuvassa keskustelussakin.

 1. Ole kohtelias

Nettideittailussa pätee samat hyvän käytöksen säännöt kuin tosielämässä. Ole kohtelias toisia jäseniä kohtaan, anna heille mahdollisuus. Jos kuitenkin toteat(/te), ettei kemianne kohtaa, kannattaa sekin hoitaa tyylikkäästi, kuten tosielämässäkin tekisitte.

 1. Sovi tapaaminen pian, kuitenkin vasta sitten, kun olet valmis

Kun tapaat toisen ihmisen netin kautta, tutustuminen tapahtuu kirjoittamalla. Kirjoittelun lomassa monelle on käynyt niin, että on ennättänyt hieman jo ihastua toiseen ennen tapaamista sekä alkanut rakentaa toisesta mielikuvaa, joka vastaa omaa ihannekumppania. Kun ensitreffit tosielämässä viimein koittavat, eivät haaveet välttämättä vastaakaan todellisuutta: toinen onkin erilainen kuin olit kuvitellut, kemia ei pelaakaan, yhteinen huumori ei toimikaan kasvotusten saman lailla kuin kirjoittaessa jne.  Tosielämän kontakti on tärkeä, jotta saat muodostettua toisesta kokonaisvaltaisen käsityksen. Sovi tapaaminen mahdollisimman pian, kuitenkin vasta sitten, kun se tuntuu hyvältä.

 1. Ole sinnikäs

Älä lannistu liian helposti. Muista, että vaikka nettideittailussa tapaakin helpommin ja enemmän uusia ihmisiä kuin tosielämässä, oikean kumppanin löytäminen netistä vie sekin aikaa. Joten vaikka olisit ollut aktiivinen ja kirjoitellut ja tavannutkin useita kandidaatteja, voi se oikea yhä odottaa viestiäsi. Tässä tapauksessa kannattaa esimerkiksi laajentaa omia hakukriteerejä: kokeilla hakea myös 50km kauempaa, kasvattaa ikähaarukkaa, miettiä kuinka tärkeitä ominaisuuksia esimerkiksi pituus, paino ja silmän- sekä hiustenväri jne ovat.

 1. Ole valmis suhteelle

Tämä sääntö pitää sisällään paljon ja on kaikista tärkein. Jos et oikeasti ole valmis uudelle suhteelle syystä tai toisesta, on suhteen kivijalka hataralla pohjalla. Rakasta ensin itseäsi, vasta tämän jälkeen voit rakastaa toista ja antaa toisen rakastaa sinua.

Löydä seuraa, tee ilmainen profiili tästä >>

Ihanaa joulun ja vuodenvaihteen aikaa!

E-kontaktin väki

 

(Visited 3 767 times, 1 visits today)

Kommentoi

Voit kommentoida nimettömänä, kaikki kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.

*

1 kommenttia:

 1. On huonoja kokemuksia deittailusta: Olimme miehen kanssa vuoden yhdessä, sitten ykskaks hän ilmoitti erosta. Mitään syytä ei ollut, tunsin, että meillä meni hyvin. Kysyttyäni jälkeen päin hän ilmoitti, ettei hänellä ole suhteelle aikaa, koska käy työssä ja edellisestä erostaan avioliitosta on vain kaksi vuotta. Eikö hän tiennyt tilannetta silloin, kun alkoi seurustelun, ja olihan jo toinen vuosi edellisestä erostaan kulunut, kun hän lopetti suhteemme. Ihmettelen vieläkin. Miksei voi sanoa suoraan syytä, jäisi parempi maku suhteesta.