Uusi alku: Tiia ja Tommi, löysivät toisensa uudelleen 20 vuoden jälkeen: ”Toinen tuntui samaan aikaan tutulta ja vieraalta”

Tiia Hedman, 44, oli eronnut pitkästä liitosta ja päättänyt keskittyä itseensä ja lapsiinsa. Eräänä iltana hän muisti Tommin, yläasteaikaisen ihastuksensa, jolla sattui olemaan syntymäpäivä. Tiia laittoi onnitteluviestin, joka mullisti kummankin elämän.

Tiia Hedman,44, ja hänen puolisonsa, Tommi Airasmäki, 44, istuvat sohvalla vierekkäin. Tommi näppäilee kitaraa. Musiikki on ollut suuri osa kaksi vuotta seurustelleen pariskunnan suhdetta alusta saakka.

–Yhä edelleen saatamme valvoa myöhään musiikkia kuunnellen. Jossakin vaiheessa havahdumme, että pitäisi varmaan mennä nukkumaan, kun aamulla pitää herätä aikaisin töihin, Tommi kertoo. Hän vaihtaa soittamansa kappaleen sujuvasti toiseen.

–Meidän viestittelytkin silloin tutustuessa perustuivat siihen, että lähettelimme toisillemme linkkejä eri biiseihin. Taisi se ensisuudelmakin tapahtua rokkikeikalla, Tiia kertoo.

Ihastusta ilmassa

Tiian ja Tommin ensikohtaaminen tapahtui jo kauan ennen kuin kaksikko löysi yhteisen sävelen. He tapasivat 13-vuotiaana samalla luokalla yläasteella.

Tiia kiinnitti huomiota pitkään, komeaan ja urheilulliseen Tommiin.

–Yläasteella olin vuoroin ihastunut häneen ja vuoroin ärsyyntynyt hänen kiusoitteleviin kommentteihinsa. Tommi oli kiusanhenki, joka härnäsi milloin mistäkin. Nykyään hän tyytyy enimmäkseen imitoimaan puhetapaani, Tiia sanoo.

Yläasteen jälkeen kaksikko törmäsi silloin tällöin kaupungilla ja yöelämässä.

–Vaihdoimme useimmiten muutaman sanan ja kerran meillä oli vähän flirttailuakin, mikä ei kuitenkaan koskaan johtanut mihinkään, Tiia kertoo.

Hän muutti parikymppisenä, Ruotsiin, löysi kumppanin ja meni naimisiin. Tiia ja hänen silloinen miehensä saivat kaksospojat.

”Ei kiitos parisuhteelle”

Kaksi ja puoli vuotta sitten Tiian pitkä liitto päättyi eroon.

–Eron jälkeen ajattelin, että haluan olla sinkkuna, ja keskittyä itseeni sekä lapsiin.

Myöskään Tommi ei kaivannut parisuhdetta elämäänsä.

Eräänä syysiltana Tiia surffaili netissä ja tajusi, mikä päivä oli: YK:n päivä. Hän muisti, että Tommilla oli silloin syntymäpäivä.

–Tommi oli joskus yläasteaikoina mainostanut syntyneensä YK:n päivänä. En tiedä, miksi asia oli jäänyt mieleeni, sillä se ei ollut mitenkään julkista tietoa. Laitoin hänelle chatissa onnitteluviestin.

Tommi ilahtui yhteydenotosta, vaikkei ollut kuullut Tiiasta vuosikausiin. Hän vastasi viestiin. Pian kaksikko jakoi viestien välityksellä kuulumiset, uusimmat musiikkilöydöt sekä arkiset asiat.

–Arkisista puheenaiheista huolimatta keskustelu tuntui kiehtovalta ja luonnolliselta. Viestittelyssä oli heti mukana todella mukava fiilis, eikä juttelua olisi halunnut lopettaa ollenkaan, Tiia kertoo.

Viestittely oli jatkuvaa, ja kumpikin odotti yhteisiä jutteluhetkiä päivittäin.

”Se oli menoa”

Parin viikon viestittelyn jälkeen Tiia matkusti Turkuun – Tommin kotipaikkakunnalle. Tiia päätti rohkaistua pyytämään Tommia drinkille.

–Vaikka olin vakaasti päättänyt, etten etsi parisuhdetta, tuntui siltä, etten voi jättää juttua tähänkään, Tiia kertoo.

Tiia ja Tommi valmistautuivat ensitreffeille kumpikin tahollansa. Molempia jännitti.

–Tommi tuli hakemaan minut autolla kaverini luota. Olimme aluksi todella hermostuneita, mutta huomasimme pian, että viestittelystä tuttu mukava fiilis jatkui edelleen.

–Menimme hämärään ja tunnelmalliseen baariin Turun keskustaan. Siinä kynttilänvalossa kävimme sitten läpi kaikkea vuosien varrella tapahtunutta ja tutustuimme toisiimme uudestaan, Tommi muistelee.

Tunteet roihahtivat jo ensitapaamisella – toinen tuntui samaan aikaan tutulta ja vieraalta. Pari kuukautta ensitapaamisen jälkeen pariskunta sopi seurustelevansa.

–Se oli sitten heti menoa, Tommi hymähtää.

Takaisin Suomeen

Suurista tunteista huolimatta Tiia ja Tommi eivät halunneet hätiköidä. Ensimmäiset kuukaudet kaksikko tapasikin vain joka toinen viikko, sillä Tiia asui edelleen virallisesti Ruotsissa.

–En ollut aluksi vielä varma, hankinko asunnon Tukholmasta vai Turusta. Minun ja Tommin suhteen syventyessä teimme päätöksen, että muutan Tommin luokse asumaan.

Saman katon alla asuminen tuntui alusta saakka luontevalta. Hyvin alkaneeseen suhteeseen aiheutti epävarmuutta se, että Tiialla oli kaksi lasta, eikä Tommi ollut koskaan halunnut omia lapsia.

–Stressasin aluksi paljon, miten asia vaikuttaa suhteeseemme, mutta puhuimme siitä heti avoimesti, Tiia muistelee.

–Minulla oli aluksi periaate, etten deittaile naisia, joilla on lapsia. Pyörsin kuitenkin päätökseni, kun oikea ihminen tuli vastaan, Tommi sanoo ja ottaa Tiiaa kädestä.

Ensitapaaminen lasten kanssa sujui hyvin, vaikka molempia hermostutti.

–Kaikki on mennyt tosi hienosti, ja Tommi tulee lasten kanssa hyvin juttuun. Sen ansiosta suhteemme syveni entisestään. Voisikin sanoa, että siitä alkoi meidän suhteemme uusi aikakausi.

”Tunteista on puhuttava”

Tiian ja Tommin mielestä yhteiset harrastukset yhdistävät ja tuovat yhteenkuuluvuuden tunnetta parisuhteeseen.

–Entisessä elämässäni olin uskotellut itselleni, että vastakohdat täydentävät toisiaan, mutta Tommin kanssa arvostan sitä, että meillä on samat harrastukset ja mielipiteet asioista.

Pariskunnan yhteinen aika kuluu musiikin lisäksi urheilun parissa. Iltaisin ja viikonloppuisin he käyvät yhdessä pelaamassa tennistä ja treenaamassa kuntosalilla.

–Varsinaisen treenaamisen lisäksi harrastamme myös penkkiurheilua, Tommi virnistää.

Yhteistä laatuaikaa kaksikko saa maanantaisin – silloin Tommilla on vapaapäivä.

–Teen kääntäjän töitä kotona, joten maanantait ovat meidän yhteisiä hassuttelupäiviä, jolloin olemme yhdessä rennosti kotona, Tiia kertoo.

Parisuhde on opettanut molemmille, että asioista pitää puhua suoraan ja näyttää tunteensa – myös ne rumat ja vaikeat.

–Aiemmin pidin huonot tunteet leijonan ylpeydellä visusti sisälläni. Nykyään ymmärrän, että hyvässä suhteessa täytyy kokea voivansa olla oma itsensä ja hengittää vapaasti. Tommin kanssa tunnen olevani turvassa, Tiia hymyilee.

–Näin se on, Tommi lisää.

Alkuperäisen jutun löydät täältä: https://www.iltalehti.fi/tosielamaa/a/1f442f9f-9562-4d14-9bc5-4f0b2725f948
Artikkelin kuvat: Roni Lehti

Ilona/Iltalehti

Uusi alku -juttusarjaa tukee E-kontakti.

(Visited 2 582 times, 1 visits today)

Kommentoi

Voit kommentoida nimettömänä, kaikki kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.

*