Nettideittailu ei ole vain nuorten juttu – Kaikenikäiset voivat löytää rakkauden verkossa!

Nettideittailua pidetään usein nuorten aikuisten tapana etsiä seuraa, mutta myös vanhemmat ikäryhmät ovat aktiivisia netin treffipalveluissa.

Netissä on kaikenikäisiä deittailijoita

Internet on mullistanut deittailumaailman, sillä aiemmin kasvokkain luotu ensikontakti tapahtuu yhä useammin netissä ja erilaisissa deittipalveluissa.

Nettideittailu kasvattaa suosiotaan, ja vaikka se onkin erityisen suosittua nuorten keskuudessa, löytyy valtavasta treffisivustojen ja deittisovellusten joukosta vaihtoehtoja jokaiselle. Jos deittailumaailman pinnallisuus ja loputon kuvien selailu ei ole oma juttu, kokeile treffisivustoa, jossa arvostetaan aitoutta ja luotettavuutta.

Kotimaisen treffisivuston E-kontaktin käyttäjät ovat usein liikkeellä tositarkoituksella ja he etsivät kumppania jakamaan arjen pienet ilot ja surut. E-kontakti onkin helppo paikka erityisesti keski-ikäisille ja sitä vanhemmille etsiä seuraa ja uutta suhdetta. Palvelu on myös turvallinen paikka aloittaa deittailu uudelleen eron jälkeen, sillä monilla muillakin käyttäjillä on aiempi avioliitto takana.

Vuonna 2009 perustettuun palveluun on luotu yli 350 000 treffiprofiilia ja uusia käyttäjiä rekisteröityy päivittäin. Vuonna 2018 E-kontaktin toteuttamassa kyselyssä yksi tärkeimmistä kriteereistä deittipalvelua valittaessa oli juuri käyttäjien suuri määrä, sillä sen nähdään kasvattavan mahdollisuuksia uuden kumppanin valintaan.

Vuoden 2019 aikana ovat E-kontaktiin aktiivisesti profiileja luoneet erityisesti 45–54-vuotiaat. Marraskuun loppuun mennessä tapahtuneista uusista rekisteröityneistä noin 25 prosenttia kuului juuri tähän ikäryhmään. Myös 35–44-vuotiaiden joukko korostui uusissa profiileissa. Palveluun liittyy kuitenkin jatkuvasti uusia käyttäjiä kaikista ikäryhmistä, joten rakkaan voi löytää oli ikää sitten 20 tai 65 vuotta.

Yhä useampi löytää rakkauden netistä

Koska netissä mahdollisten kumppanien määrä on lähes rajaton, on ongelmaksi nostettu ihmisten haluttomuus sitoutua vielä paremman kumppanin toivossa. Kuitenkin yhä useampi on tavannut kumppaninsa tai puolisonsa netissä. Keväällä 2019 teleoperaattori Elisa julkaisi tutkimuksen, jonka mukaan alle vuoden vanhoista suhteista yli puolet oli alkanut netissä.

Samassa tutkimuksessa selvisi, että alle 30-vuotiaiden ikäryhmässä netissä alkunsa saaneita suhteita on enemmän verrattuna muihin ikäryhmiin. Netissä alkaneita suhteita on kuitenkin kaikissa ikäryhmissä, ja esimerkiksi 41–60-vuotiaista hieman alle viidennes oli tavannut puolisonsa netissä. Juuri deittisovellukset ja -sivustot ovat monien uusien parien kohtaamispaikka.

Nettideittailusta on Suomessa tehty vain vähän tutkimuksia. Vuonna 2017 tehdyn yhdysvaltalaistutkimuksen mukaan useampi tapaa tulevan seurustelukumppaninsa netissä kuin esimerkiksi ystävien tai sukulaisten kautta.

Löydä uusi rakkaus

Jos olet valmis löytämään uuden ihmisen ja rakkauden elämääsi, voit rekisteröityä E-kontaktin käyttäjäksi ja luomaan oman profiilin täällä. Rekisteröityminen ja profiilin luominen on aina ilmaista.

Tekemällä jäsentilauksen pääset viestittelemään muiden käyttäjien kanssa ja saat käyttöösi lisäominaisuuksia. Profiilissasi voit määritellä, minkä ikäistä seuraa etsit ja mistä päin Suomea.

Omaan profiiliin kannattaa panostaa, sillä kivasti kirjoitettu ja aidon kuvan antava profiili herättää kiinnostusta ja auttaa samanhenkisiä ihmisiä löytämään juuri sinut. Profiilia kirjoittaessa voit miettiä, mihin itse kiinnittäisit toisessa huomiota.

Koronaviruksen vuoksi vallitseva tilanne on uusi ja haastava myös deittailun saralla. Juttuseuran ja rakkauden etsinnän tarve ei kuitenkaan vähene, vaikka keskustelu ja toiseen tutustuminen tapahtuisikin digitaalisessa ympäristössä eikä perinteisten treffien merkeissä. Anna rakkaudelle mahdollisuus löytää sinut ja luo profiili E-kontaktiin jo tänään!

(Visited 4 766 times, 1 visits today)

Kommentoi

Voit kommentoida nimettömänä, kaikki kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.

*