Rakkaus ei katso ikää! Myöhemmällä iällä voit löytää onnen aiempaa helpommin

Uuden suhteen aloittaminen pitkän liiton jälkeen voi tuntua jännittävältä, mutta jo koetun elämän avulla sitoutuminen uuteen kumppaniin saattaa olla yllättävän helppoa.

Pitkän liiton päättyessä voi itsensä löytää tilanteesta, jossa ei ole ollut vuosikymmeniin, tai välttämättä ikinä. Deittimaailmaan heittäytyminen suhteen jälkeen saattaa jopa pelottaa, mutta samalla tämän päivän treffikulttuuri voi avata täysin uuden maailman.

Uuden kumppanin etsiminen pitkän suhteen jälkeen onkin jännittävää mutta kaiken vaivan arvoista, vakuuttaa erityistason seksuaaliterapeutti Jonna Räisänen.

– Uusiin suhteisiin ei lähdetä koskaan puhtaalta pöydältä, ja kun meillä on jo takana monenlaisia kokemuksia, sitoutuminen toiseen voi olla helpompaa. Toisella kierroksella osaamme jo sanoittaa paremmin omia tarpeita ja toiveita suhteeseen liittyen, ja kumppanin valinnassakin huomio voi kiinnittyä aivan muihin asioihin kuin ensimmäisessä suhteessa, sanoo Räisänen.

Vaikka uuden kumppanin etsiminen pitkän suhteen jälkeen siis jännittäisikin, voi tulevaisuudessa odottaa entistä upeampi suhde, johon kannattaa lähteä avoimin mielin.

– Aika usein ensimmäiseen suhteeseen syntyvät lapset, tulevat taloprojektit ja työura, mitkä kaikki voivat tuoda onnen ja ilon lisäksi haasteita parisuhteelle. Kaikilla ihmisillä on vain 24 tuntia vuorokaudessa, ja tässä elämänvaiheessa parisuhteesta huolehtiminen jää monella ymmärrettävästi vähemmälle. Tilanteesta riippuen voi olla esimerkiksi niin, että toisella kierroksella ei ole pikkulapsivaihetta läpikäytävänä, ja suhteessa on näin enemmän aikaa annettavana myös kumppanille.

Nettideittailu auttaa uuden suhteen löytymisessä

Ei pidä ajatella, että rakkaus ei löydy etsimällä. Netin treffipalvelut tekevät uusiin ihmisiin tutustumisesta helppoa. Kotimaisessa E-kontaktissa tuhannet sinkut ympäri Suomea etsivät seuraa päivittäin, ja monet heistä voivat olla juuri samanlaisessa tilanteessa kuin sinä.

Uutta onnea ja kumppania etsiessä on tärkeä lähteä liikkeelle avoimin mielin, ja ottaa edellisestä suhteesta mukaan merkityksellisimmät opit.

– Monella saattaa olla uskomus siitä, että yksi parisuhde on ainoa oikeanlainen ja hyväksytty tapa olla suhteessa. Suhteita voi kuitenkin olla elämän aikana useampia ja eri pituisia, ja jokaisella näistä on oma merkityksensä. Itsestään oppii paljon suhteiden kautta: omat arvot selkiytyvät ja elämänkokemus tuo myös lisää ymmärrystä omille tunteille.

Deittailu on monelle pitkän suhteen jälkeen täysin uusi tilanne, ja epävarmuus on aivan tavallista. Muista siis suhtautua deittikumppaniin avoimin mielin aivan samaan tapaan, kuin toivot itsekin saavasi mahdollisuuden.

– Lähdemme herkästi vertaamaan uutta kumppania vanhaan suhteeseen. Anna siis itsellesi aikaa tutustua rauhassa uuteen kumppaniin ja hänen tapoihinsa. Tutustu monenlaisiin uusiin ihmisiin! Ei tarvitse ajatella, että deittailun pitäisi johtaa suhteeseen, muistuttaa seksuaaliterapeutti.

E-kontakti tarjoaa mahdollisuuden tutustua uusiin ja erilaisiin ihmisiin helposti ja turvallisesti. Palvelussa aidot ihmiset etsivät uutta kumppania tositarkoituksella, ja profiiliin on helppo määritellä esimerkiksi se, minkä ikäistä ja missä päin Suomea asuvaa kumppania haet.

Uuteen alkuun pääseminen ei välttämättä vaadi edes kasvokkain tapaamista, vaan ajatuksia voi vaihtaa E-kontaktissa palvelun sisällä. Keskustella voi niin pitkään, että on valmis tutustumaan uuteen tuttavuuteen lähemmin.

Jonna Räisänen muistuttaa heittäytymään täysillä mukaan uuteen suhteeseen.

– Ei ole väliä minkä ikäinen on, sillä ensimmäiset hetket uuden kumppanin kanssa voivat jännittää samalla tavalla, kuin elämän ensimmäisillä deiteillä. Iästä riippumatta rakkauden huuma voi olla yhtä vahva kuin nuorena!

Oletko valmis löytämään uuden rakkauden? Luo profiili E-kontaktiin ilmaiseksi!

(Visited 14 827 times, 1 visits today)

Kommentoi

Voit kommentoida nimettömänä, kaikki kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.

*