Tunnista huijari deittipalvelussa

Nettideittipalveluissa liikkuu myös suoranaisia huijareita, joiden päätarkoitus on lypsää loppupeleissä sinulta rahaa.

Nettideittipalveluissa liikkuu myös suoranaisia huijareita, joiden päätarkoitus on lypsää loppupeleissä sinulta rahaa.

Kuten kaikissa suurissa nettipalveluissa, myös nettideittipalveluissa piilee vaara törmätä huijariin. Isoissa nettideittipalveluissa liikkuu samantyyppisiä huijareita joita on liikkeellä myös Facebookissa. Tunnista huijari näillä tärkeillä vinkeillä.

E-kontakti.fi tekee kaikkensa estääkseen huijareiden, nettideittimaailman slangilla scammereiden pääsyn sivustolle, mutta ovelat rikollisliigat pääsevät silloin tällöin kaikista varotoimistamme huolimatta tunkeutumaan sivustollemme.

Valvonnan ja jäseniltämme saamamme palautteen perusteella onnistumme nopeasti poistamaan nämä huijarit sivuilta. Noudattamalla näitä alla olevia ohjeita ja maalaisjärkeä vältyt ikäviltä yllätyksiltä.

Usein puhutaan vain miehiin kohdistuvista viesteistä, mutta huijareita esiintyy aivan yhtä lailla naisillekin. Tarkkaile näitä asioita viesteissä ja tunnista mahdollinen huijari:

1. Viestit hoonolla soomella

Emme todellakaan tarkoita, että kaikki englanniksi tai huonolla suomella kirjoitetut viestit olisivat huijareilta peräisin, mutta usein näitä huijareiden yhdistää huono kieli sekä puuttuvat ääkköset ja ne ovat Googlen translate-sivustolla käännettyjä. Joskus myös viestin sekaan on jäänyt kokonaan englanninkielisiä sanoja. Viestit ovat esimerkiksi tämänkaltaisia:

”Hei ja hyvaa iltaa! Asut Suomessa? Olet suomalainen mies? Mita etsit sivustolla? Rakkaus, viettaa aikaa viestintaan? Etsin miesta luoda lammin, rakastava suhde ja rakkaus. mmm … Haluan huolehtia miehen ja rakentaa puhdas rehellinen! En ole etsimassa seksia! Olen rehellinen nainen, rakkaudesta”

tai

”Jossain siellä on suuri nainen, joka antaa minulle iloa kestää elämän ajan, tulee alsofree ennakkoluuloton ja on valmis olemaan minun paras ystäväni. Nainen Haluaisin tavata ei ole itserakas kanssa Ylitäytetty ego, hyvin ymmärtäväinen, rehellinen, huolehtiva, jotkut romantiikkaa ja valmis olla siellä milloin ja miten.”

Toki huijari voi kirjoittaa viestinsä myös kokonaan englanniksi/ruotsiksi/venäjäksi. Käytä maalaisjärkeäsi: onko ihmisen profiili järkeenkäypä tämän puheiden kanssa? Usein huono kielitaito laitetaan myös sukujuurien piikkiin sillä, että olisi vaikkapa amerikkalais-suomalainen. Älä usko ihan kaikkea mitä sinulle väitetään: tunteet myös usein syvenevät siellä vastapuolella hyvin nopeasti palavaksi rakkaudeksi jotta sinut saadaan koukkuun myös ihastumaan.

2. Valokuva on kiiltokuvamaisen kaunis/komea

Usein viestin mukana on myös valokuva, joka kuvastaa joko erittäin kaunista nuorta naista tai vanhempaa ja karismaattista miestä. Älä hämäänny kuva-albumin kuvista, huijari saattaa varastaa jonkun ihmisen koko identiteetin ja ladata lukuisia erilaisia kuvia esimerkiksi Facebookin julkisista kuvista ja käyttää niitä hyväkseen tällaiseen huijaamiseen.

3. Viestintä halutaan siirtää sähköpostiin

Usein näillä huijareilla on kova kiire päästä vaihtamaan keskustelu pois nettideittisivustolta suoraan sähköpostiin sillä he tietävät että he eivät kovin pitkään pysty sivuilla olemaan. Sähköpostiosoitteet voivat olla aivan normaalin kuuloisia, vaikkapa suomipoika@yahoo.com tai neiticilla@outlook.com.

Älä koskaan lähde tuntemattoman kanssa viestittelemään E-kontakti.fin ulkopuolelle vaan käytä hyväksesi sivuston tarjoamaa anonymiteettiä. Hyvä turvakeino on myös perustaa täysin uusi sähköpostiosoite vaikkapa gmail.comissa jos nyt käyttämäsi osoitteet paljastaa kokonaan oman nimesi.

4. Ei ikinä rahaa tuntemattomalle

On sitten syy mikä vaan, älä ikinä lähetä rahaa kenellekään jota et ole tavannut henkilökohtaisesti: skype-puhelut eivät täytä tätä vaatimusta, sillä jotkut huijarit käyttävät niitäkin skype huijaus -tapauksissa. Älä ikinä myöskään lähetä kenellekään rahaa, että tämä pääsisi tapaamaan sinua.

Lisäksi huijareita voi olla vaikea tunnistaa, sillä nettihuijareiden nimiä on vaikea saada selville. Taitavat huijarit piilottavat oman kengänjälkensä huolella ja tästä syystä niin deittipalveluissa, kuin netissä yleisestikin kannattaa aina olla varuillaa ja pitää terve maalaisjärki mielessä.

Tätä huijarit haluavat

Mitä nämä huijarit sitten loppujen lopuksi suomalaista sinkuista oikein haluavat? Loppupeleissä tärkeintä heille on saada sinun yhteystietosi joiden avulla he voivat lähettää sinulle viestejä. Jotkut haluavat osoitteita vain roskapostin lähettämismielessä, mutta useat myös yrittävät saada aikaan aikaan tunteita.

Kun sitten tunteet jo roihuvat, alkavakin syyt joiden vuoksi suomalaisen tulisi toimittaa syystä tai toisesta tälle ihmiselle rahaa. Näitä syitä on siskon polvileikkauksesta ryöstöihin, työmatkalla sattuneeseen onnettomuuteen ja talon palamiseen saakka ja kaikkea siltä väliltä.

Älä ikinä, koskaan, milloinkaan lähetä kenellekään sellaiselle ihmiselle rahaa jonka olet tavannut vain virtuaalielämän puolella etkä kasvokkain. Viestit voivat ola hyvin aggressiivisia ja niissä pelataan ihmisen tunteilla. ”Et rakastakaan minua kun et halua auttaa” tai vastaavaa. Ole tiukkana tällaisten lähentymisten edessä.

Auta meitä pitämään E-kontakti.fi siistinä

Sinä voit auttaa meitä näiden huijareiden torjunnassa ilmoittamalla jokaisesta epäilyttävästä profiilista E-kontakti.fin asiakaspalveluun. Jokaisessa profiilissa on ”Tee ilmoitus profiilista asiakaspalveluun” ja voit kirjoittaa mukaan myös pienen viestin siitä miksi haluat meidän tietävän tästä profiilista niin tarkistamme asian.

Voit lukea lisää nettideittailun turvallisuudesta E-kontakti.fin Turvallisuus-sivuilla, josta löydät tietoa myös nettideittiprofiilitietojesi ja maksamisen turvallisuudesta.

Turvallisin nettideittiterveisin,
Heli E-kontakti.fistä

(Visited 11 889 times, 1 visits today)

Kommentoi

Voit kommentoida nimettömänä, kaikki kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.

*

4 kommenttia:

 1. Huijari voi myös puhua hyvää englantia, soittaa puhelimella, lähettää kukkia ja rakkausviestejä ja valokuviansa meilitse – näin minulle kävi. Hän oli kaikessa tosi uskottava, mutta kun muutaman viikon kuluttua rahaa alettiin pyytää, tajusin onneksi tiukasti kieltäytyä. Sen jälkeenkin vielä pyysi pari kertaa eri syistä, mutta kun hoksasi minun tajunneen tilanteen, loppuivat yhteydenotot (onneksi) siihen. Ilmoitin huijarista deittisivustolle (ei e-kontakti) mutta sanoivat, että pitäisi muistaa hänen siellä käyttämänsä nimimerkki. Katsoin äsken sivustoa, ja siellä on ihan takuulla tämän saman miehen ilmoituksia jälleen parillakin eri nimimerkillä.

 2. Kiitos kommentistasi, hienoa että hoksottimet toimivat oikealla hetkellä.

  Ilmoita ihmeessä ylläpidolle jos löydät tällaisia tapauksia miltä tahansa nettideittisivustolta, on todella ikävää että rikollisliigat lypsävät rahaa seuraa etsiviltä ihmisiltä.

  Terveisin Heli E-kontakti.fistä

 3. Nettihuijarin voi tunnistaa myös käyttämällä esim. Googlen ”etsi kuvalla” -toimintoa, jolla siis etsitään hakutermin sijaan osumia kuva-tiedostolla, jota huijari väittää omaksi kuvakseen/kuvikseen. Näin voit nähdä, ovatko kuvat mahdollisesti lainattu muualta netistä ja rakentavatko verkkosivut, joilla kuvat esiintyvät yhtenäistä henkilökuvaa. Jos näin ei selkeästi ole, harkitse uudelleen jatkatko yhteydenpitoa.

  Linkki Googlen ”käänteiseen” kuvahakuun:

  https://www.google.com/intl/es419/insidesearch/features/images/searchbyimage.html

 4. Korjaukseni ylläolevaan:

  Etsi kuvalla -toimintoa siis VOI käyttää huijarinkin tunnistamiseen, mutta ei siis ole tarkoitettu yksinomaan tähän tarkoitukseen. Pahoitteluni virheellisestä ilmauksesta edellisessä kommentissani.