Uuden rakkauden voi löytää minkä ikäisenä tahansa – tällaisesta kumppanista yli 55-vuotiaat haaveilevat

Minkälaisilla asioilla on eniten merkitystä tulevan kumppanin valinnassa?

Erityisesti vanhemmissa ikäluokissa samanlaisten elämäntapojen merkitys korostuu.

E-kontaktin käyttäjilleen tekemässä kyselyssä selvitettiin, minkälaisilla asioilla on eniten merkitystä tulevan kumppanin valinnassa. Vastauksien perusteella on nähtävissä selkeitä eroja siinä, millaisia ominaisuuksia ja asioita eri ikäryhmät etsivät kumppanissa.

Samankaltaiset elämäntavat nousivat kyselyssä selkeästi merkittävämmäksi tekijäksi vanhemmissa ikäryhmissä. 55–64-vuotiaista noin 34 prosenttia piti samanlaisia elämäntapoja erittäin tärkeinä, kun taas yli 65-vuotiaista jopa 45 prosenttia korosti elämäntapojen merkitystä uudessa kumppanissa.

Myös iällä ja asuinpaikalla on suuri merkitys uuden kumppanin etsimisessä. 55–64-vuotialle ikä on asuinpaikkaa tärkeämpi, kun taas yli 65-vuotiaille asuinpaikka on ikää ratkaisevampi tekijä.

Vain harva yli 55-vuotiaista vastasi pitävänsä erittäin tärkeänä kumppanin uskontoa, ammattia tai koulutustasoa.

Koska samanlaisilla elämäntavoilla on niin suuri merkitys uuden kumppanin valinnassa ja moni toivoo löytävänsä kumppanin, jonka kanssa voi nauttia arjesta ja yhteisestä ajasta, kannattaa se huomioida omaa profiilitekstiä kirjoittaessa. Erityisesti jos itsekin yleensä kiinnittää toisen profiilissa huomiota juuri elämäntapoja kuvaileviin kohtiin, voi myös itse lisätä vastaavia tietoja omaan kuvaukseen.

Voit esimerkiksi nostaa esiin harrastuksiasi ja kertoa, mikäli olet innokas liikkuja. Myös muut harrastukset ja vapaa-ajan aktiviteetit, kuten vaikkapa intohimoinen suhtautuminen ruoanlaittoon tai kiinnostus kulttuurielämyksiä kohtaan saavat saman henkisten ihmisten huomion heräämään.

Tieto tupakoinnista kiinnostaa erityisesti

Elämäntapoihin kuuluvat myös esimerkiksi alkoholin käyttö ja tupakointi, ja moni etsii juuri kumppania, joka noudattaa näiden suhteen samankaltaista linjaa. Toisten profiileja katsoessa moni kiinnittääkin erityisesti huomiota mahdolliseen tietoon tupakoinnista tai alkoholin käytöstä.

55–64-vuotiaista noin 50 prosenttia piti toisen deittiprofiilissa erittäin tärkeänä tietoa tupakoinnista. Yli 65-vuotiaista jopa yli 60 prosentin mielestä tämä tieto on erittäin oleellinen muiden profiileja selatessa.

Noin 28 prosenttia 55–64-vuotiaista vastasi pitävänsä tietoa toisen alkoholin käytöstä erittäin tärkeänä ja yli 65-vuotiaissa tiedon tärkeyttä korosti yli 42 prosenttia.

Löydä rinnallesi sinulle sopiva kumppani ja liity E-kontaktiin jo tänään!

(Visited 3 570 times, 1 visits today)

Kommentoi

Voit kommentoida nimettömänä, kaikki kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.

*