Valitse profiilikuva, joka hurmaa – lue viisi vinkkiä, joiden avulla teet vaikutuksen

Moni kiinnittää nettideittaillessa huomiota ensin profiilikuvaan, joten sen valitsemiseen kannattaa käyttää hieman aikaa ja vaivaa. Kuva on erittäin iso tekijä kontaktien saamiseen, sillä tyhjä tai musta profiilikuva, ei anna potentiaalisille kumppaneilla paljoa.

1. Käytä uutta kuvaa ja huomioi laatu

Yksi tärkeimmistä asioista profiilikuvan valinnassa on kuvan tuoreus. Valitse siis aina mahdollisimman vähän aikaa sitten otettu kuva tai nappaa vaikka kokonaan uusi kuva deittiprofiilia varten.

Moni saattaa mielestään näyttää paremmalta vanhoissa kuvissa, mutta kannattaa vastustaa kiusausta käyttää näitä kuvia.

Kuvan ei tarvitse olla mitään ammattilaistasoa, mutta pari asiaa on hyvä huomioida kuvaa ottaessa. Kiinnitä huomiota esimerkiksi valaistukseen, sillä epätarkka tai liian pimeässä otettu kuva ei tee oikeutta kuvattavalle eikä välttämättä herätä positiivista mielikuvaa muissa deittailijoissa. Kuvan tulisi olla sellainen, jossa kasvot näkyvät mahdollisimman selkeästi.

Myöskään liian kirkas valaistus ei välttämättä ole imartelevin ja salamavalon käyttöä on hyvä välttää. Yleensä parhaat kuvat saa luonnonvalossa, joten hakeudu ikkunan läheisyyteen tai ota kuva ulkona. Huomioi myös kuvakulma, sillä alhaalta otettu kuva voi korostaa epätoivottuja piirteitä.

2. Ole rohkeasti oma itsesi

Aitous ja luonnollisuus ovat valttia profiilikuvaa valitessa. Aidolla kuvalla onnistut herättämään aitojen ihmisten kiinnostuksen.

Vaikka mielesi tekisi muokata kuvaa erilaisilla filttereillä tai tehosteilla, kannattaa näiden kanssa käyttää malttia. Muista että harva näyttää oikeasti supermallilta, eikä aito rakkaus liity ulkonäköön. Liian silotellut tai jopa epäaidoilta vaikuttavat kuvat saattavat saada myös mahdolliset keskustelukumppanit epäröiviksi ja kiinnostava kontakti voi jäädä syntymättä.

Profiilikuvan lisäksi itsestään on hyvä lisätä omaan profiiliin myös muutama muu kuva. Useammalla kuvalla pystyt viestittämään itsestäsi ja kiinnostuksen kohteistasi enemmän. Kuvat lempiharrastuksestasi tai matkoiltasi antavat muille myös hyviä aiheita aloittaa kanssasi keskustelu.

3. Hymy kiinnittää huomion

Netin deittisivustoilla on paljon profiileja, joten haluat varmasti antaa itsestäsi positiivisen kuvan ja herättää muiden kiinnostuksen. Mikäpä toimisi tässä paremmin kuin aito, iloinen hymy!

Sinun ei kuitenkaan tarvitse harjoitella tuntikausia täydellistä, leveää hymyä vaan tässäkin luonnollisuus toimii parhaiten. Pääasia on, että kuvasta välittyy katsojalle iloinen fiilis. Alakuloinen ilme tai yritys näyttää kuvassa salaperäisen kiehtovalta harvoin toimii deittisivustoilla.

4. Pyydä apua kuvan ottamiseen

Profiilikuvan voi toki ottaa myös itse, mutta ei ole häpeä pyytää hieman apua muilta. Jos et halua paljastaa, että kuva on nettideittailua varten, voit keksiä jonkun muun selityksen. Kesäaikaan esimerkiksi juhlat ovat mainioita tilaisuuksia saada itsestään edustava kuva, joka sopii myös deittiprofiiliin.

Jos et osaa päättää, minkä kuvan laittaisit itsestäsi, myös tässä ystävät tai läheiset voivat toimia apuna. Kysy reippaasti muilta mielipidettä kuvistasi. Omasta mielestäsi epäonnistunut kuva saattaa olla toisten mielestä aivan ihana. Monesti ihmiset suhtautuvat liian kriittisesti omiin kuviinsa, joten kehu läheiseltä on aina paikallaan ja saattaa toimia tarvittavana rohkaisuna.

5. Vältä yleisimmät mokat

Vaikka profiilikuvassa tärkeintä on aitous ja sen tulisi kuvastaa juuri sinua, on muutamia deittisivustoilta tuttuja kuvamokia, jotka haluat välttää.

Miesten profiileissa näkee välillä paidattomia kuvia, mutta ne eivät tee parasta vaikutusta tai anna kovin asiallista kuvaa. Paita, kuten muutkin vaatteet, on siis hyvä pitää profiilikuvassa päällä. Aurinkolasit taas kannattaa ottaa profiilikuvassa pois silmiltä.

Harrastukset ja omat kiinnostuksen kohteet saavat näkyä deittiprofiilissa, mutta kuntosalilla napatut selfiet tai bilekuvat eivät välttämättä herätä toivottua reaktiota. Niillä ei siis kannata ainakaan täyttää koko profiilia.

Osa haluaa lisätä profiiliinsa myös kuvia, joissa he ovat yhdessä ystäviensä kanssa. Halutessaan profiiliin voi laittaa jonkun ryhmäkuvan, kunhan profiilikuvasta ja muista kuvista käy selväksi kenen profiili on kyseessä.

E-kontakti on kotimainen ja luotettava deittipalvelu. Rekisteröidy ilmaiseksi!

(Visited 6 406 times, 1 visits today)

Kommentoi

Voit kommentoida nimettömänä, kaikki kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.

*