Vanhempi nainen + nuorempi mies = Onni?

Vanhempi nainen jota kiinnostaa nuorempi mies, on saanut lempinimen puumanainen. Mutta onko puumia todella olemassa?

Vanhempi nainen jota kiinnostaa nuorempi mies, on saanut lempinimen puumanainen. Mutta onko puumia todella olemassa?

E-kontakti.fi tutki, kuinka hyvin legenda puumanaisista pitää paikkaansa netin seuranhakupalstalla.

Vanhempi nainen, joka etsii nuorempia miehiä, on saanut osakseen yleisesti käytetyn nimikkeen puuma. Termi on peräisin englanninkielen sanasta cougar ja juontaa juurensa 1990-luvun alun Kanadaan, jossa sillä tarkoitettiin vanhempaa naista, joka vaanii baarissa valomerkin aikaan ilman seuraa jääneitä päihtyneitä nuoria miehiä.

Puumailmiö rikkoo perinteistä parinhakukäsitystä, jonka mukaan miestä kiehtoo nuorempi nainen ja naista vanhempi mies.

Joidenkin lähteiden mukaan ilmiö on levinnyt lähinnä länsimaihin, joissa elinolojen paranemisesta johtuen keski-ikäiset naiset näyttävät nuoremmilta ja seksuaalisesti vetävämmiltä kuin ennen.

Toinen syy puumailmiön yleistymiseen saattaa olla avioerojen kasvanut määrä. Ennen avioero ei ollut edes vaihtoehto, mutta nykyään noin joka toinen avioliitto päättyy eroon. Tästä on seurannut keski-ikäisten sinkkujen tarjonnan huima kasvu.

Totuus puumanaisista yllätti

E-kontakti.fi otti asiakseen perehtyä myyttiin puumanaisesta ja selvittää kohtaavatko kysyntä ja tarjonta tosielämässä, vai ovatko tarinat puumista vain leventelijöiden sanahelinää railakkaista baari-illoista. Tavoitteena oli tutkia, ovatko reilusti itseään nuorempaa miestä etsivät naiset löytäneet tiensä myös E-kontakti.fihin ja saavatko he vastakaikua tarpeeseensa.

Mies-naissuhde E-kontakti.fissä on kansainvälisestikin erinomainen, 55 % miehiä ja 45 % naisia, joten dataa oli myös helppoa vertailla.

Vanhemmat naiset tekevät harvoin lähestymisiä. Puumia kuitenkin löytyy nettideitistäkin.

Vanhemmat naiset tekevät harvoin lähestymisiä. Puumia kuitenkin löytyy nettideitistäkin.

Kipinä asian selvittämiseen syttyi, kun huomattiin, että E-kontakti.fihin rantautuu hakukoneista huomattava määrä jäseniä hakusanoilla ”mistä löytää nuorempaa miestä”. Seurasi laajamittainen tutkimustyö, jossa selvitettiin naisten kiinnostusta nuorempiin miehiin heidän viestittelynsä kohteiden perusteella. Hienoisena ennakko-oletuksena oli, että nuorempaa miestä etsiviä naisia löytyisi reilusti, koska puumailmiö on niin tunnettu, mutta totuus olikin yllättävä.

Selvisi, että itseään reilusti nuorempia miehiä etsivien naisten kysyntä jyrää suvereenisti tarjonnan. Viimeisen puolen vuoden aikana naisten tekemiä aloitteita itseään vähintään 10 vuotta nuoremmille alle 30-vuotiaille miehille tehtiin ainoastaan muutamia satoja kappaleita. Sen sijaan alle kolmekymppiset miehet tekivät aloitteita itseään vähintään 10 vuotta vanhemmille naisille peräti liki 10 000 kappaletta.

Epäsuhta suhde aloitteissa saattaa selittyä sillä, että ehkä puumanainen, kuten itse petoeläinkin saalistaa väijymällä ja odottaa uhrinsa tulevan lähietäisyydelle ennen kuin iskee kyntensä siihen. Voi myös olla, että vastustamattoman komeiksi itsensä ”tietävä” nuorempi mies luottaa charminsa murskaavan vanhempien naisten itsehillinnän kuin asfalttijyrä raa’an kananmunan, eikä siksi arkaile säästellä kohteliaisuuksiaan.

Toki naiset ylipäätäänkin tekevät miehiä vähemmän aloitteita sivustolla, vain noin joka kolmas lähestyminen tapahtuu naisen aloitteesta.

Miesten lähestymiskerrat 100-kertaisia

Lisää mielenkiintoisia tuloksia saatiin, kun tutkimus käännettiin ylösalaisin. Kävi ilmi, että alle 30-vuotiaat naiset lähettävät itseään yli 10 vuotta vanhemmille miehille lähes yhtä paljon aloitteita kuin nuoret miehet vanhemmille naisille. Todellinen jytky paljastui vanhempien miesten tekemissä aloitteissa itseään yli 10 vuotta nuoremmille alle 30-vuotiaille naisille.

Lähestymisiä tehtiin hurjat yli 30 000 kappaletta, mikä on 100-kertainen määrä saman ikäisten naisten nuorille miehille tekemiin aloitteisiin verrattuna.

Onko sinulla kokemuksia puumista tai nuorempia naisia metsästävistä vanhemmista herrasmiehistä? Kirjoita kommenttisi alle!

Oletko vielä sinkku ja etsit seuraa? Kirjaudu sisään ja aloita rakkaustarinasi jo tänään!

Nettideittiterveisin,

Lauri

E-kontakti.fin Lead developer

 

(Visited 16 554 times, 1 visits today)

Kommentoi

Voit kommentoida nimettömänä, kaikki kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.

*