Hallitse nettideittailu: varo liikaa innokkuutta

Nettideitissä pitää olla reilu ja aktiivinen jotta siitä saa kaiken irti.

Nettideitissä pitää olla reilu ja aktiivinen jotta siitä saa kaiken irti.

E-kontakti.fissä parinetsijät ovat mukana tositarkoituksella, ja sen vuoksi usein hyvin innokkaita viestittelemään. Nettideittailu eroaa kuitenkin jonkin verran tosielämässä deittailusta. Mikä on oikea ”aktiivisuustaso” nettideitissä?

Nettideittailu ei monestikaan ole oikea paikka leikkiä vaikeasti tavoitettavaa. Moni kokee epäkohteliaaksi saada vastauksiksi epämääräisiä lauseita kuten ”Katsellaan…” tai ”Vastailen kun ehdin…”. Ole reilu viestikumppaneillesi: jos ei yhtään nappaa, kerro se suoraan. Nettideittailu on oiva tapa tutustua ihmisiin rauhassa, joten jos olet oikeasti kiireinen tai haluat vain tuumaustauon siitä, mitä viestität seuraavaksi, kerro myös se suoraan että vastaat myöhemmin paremmalla ajalla.

Käytä mobiilisivua hyväksesi

Usein ihminen keskittyy noin 3-4 ihmisen kanssa keskusteluun kerrallaan. Jos itsekin odottelet liian kauan vastaustesi kanssa, voi onni mennä ohi suun.

Useimpien mukaan viesti per päivä on liian hidas tahti jos oikeasti ollaan kiinnostuneita toisistaan. Muista, että sinun ei tarvitse odottaa että pääset tietokoneen ääreen lähettääksesi vastauksen, vaan nettideittailu onnistuu kätevästi päivän mittaan puhelimesi välityksellä E-kontakti.fin mobiilisivustolla m.e-kontakti.fi.

Lukuun ottamatta lomia ja työkiireitä, useimmiten vastausta odotetaan noin 24 tunnin kuluessa viestin lähettämisestä. Tätä helpottaaksesi voit tilata sähköpostiisi ilmoituksen sinulle E-kontakti.fihin saapuvista viesteistä niin että ne eivät mene sivu suun! Tee tilaus Asetukset-sivuilla.

Useat ihmiset valittavat esimerkiksi E-kontakti.fihin emännöimällä Suomi24.fin nettideittailupalstalla että toiselta jäseneltä saa usein ”nyhtää” vastauksia eivätkä he kysy vastaavasti jatkokysymyksiä lainkaan. Jos vaikka kysyt, että ”mitä kuuluu tai mitä meinaat viikonloppuna tehdä”, vastataan vain kysymykseen eikä juttua jatketa sen kummemmin.

Tämä nyt ei totisesti vie asiaa eteenpäin vaan tässä asiassa nettideittailu ei eroa tosielämässä tutustumisesta. Viestintä on kahdensuuntainen prosessi jossa paras lopputulos syntyy niin että molemmat osallistuvat siihen. Kuka haluaisi jutella seinän kanssa?

Jos toinen ei vastaa…

Muista, että et ala syyllistää toista jäsentä siitä, ettei hän ole vastannut sinulle, syitä voi olla monia etkä voi niitä tietää. Se ei vain ole tyylikästä käytöstä vaikka kuinka harmittaisi. Jos toisella onkin joku hyvä syy olla vastaamatta, et ainakaan paranna omia mahdollisuuksiasi painostavilla viesteillä.

Voit toki ystävällisesti tiedustella, että miksi yhteydenpitonne loppui niin yllättäen mutta jätä se yhteen viestiin älä ala ”pommittaa”.

Kirjoita persoonallisia viestejä

Jos kopioit saman viestin sadoille jäsenille ja pahimmillaan lähetät saman viestin samalla sisällöllä useaan kertaan samalle jäsenelle, ei se varmastikaan heijasta parhaiten juuri sitä jäsentä. Hyvä aloitusviestin ei tarvitse olla romaani, vaan esimerkiksi muutaman lauseen tunnustelu, jossa keskitytään vain yhteen asiaan.

”Hei, huomasin että meillä on aika samansuuntaiset harrastukset. Missä itse käy laskettelemassa talvella? Oma suosikkipaikkani löytyy Leviltä. Kivaa viikon jatkoa, terveisin Jukkis67” voi riittää aloituksesi. Lisää hyvistä aloitusviesteistä voit lukea blogistamme: Kirjoita hyvä ensimmäinen viesti nettideitissä

Nettideittiterveisin,

Heli E-kontakti.fistä

Lue myös artikkelimme liittyen sokkotreffien järjestämiseen täältä!

 

(Visited 3 681 times, 1 visits today)

Kommentoi

Voit kommentoida nimettömänä, kaikki kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.

*