Seuranhaku: 10 ohjetta, joilla pääset alkuun nettideittailussa

Seuranhakija: deittailu netissä onnistuu näiden vinkkien avulla

Seuranhakija: deittailu netissä onnistuu näiden vinkkien avulla

Onnittelut, olet tehnyt hyvän valinnan että olet päättänyt alkaa etsiä elämääsi kumppania nettideittisivustolta. Seuranhaku on kuitenkin netissä erilaista kuin tosielämässä, joten muutamalla hyvällä neuvolla pääset hyvään alkuun Sen Oikean etsinnässä.

Älä vain kirjaudu sisään, vaan käytä sivustoa

Se, että luot hyvän nettideittiprofiilin, ei riitä. Sinun on myös käytettävä sivustoa aktiivisesti. Tee hakuja, flirttaile, etsi tarkennetussa haussa ihmisiä eri harrastusten ja mielenkiinnonkohteiden mukaan, lue viestejä ja vastaa niihin.

On tutkittu, että seuranhaku netissä tuottaa parhaan tuloksen, jos kuluttaa siihen aikaa yhteensä 7 tuntia viikossa, 1 tunti siis päivässä, ja lähettää paljon viestejä!

Kuulostaa paljolta, eikö? Mutta seuranhaku onnistuu vaikkapa omalla mobiililaitteella samalla kun katselee telkkaria.

Älä tuskastu jos viesteihisi ei heti vastata

Joku ihminen ei välttämättä halua vastata viesteihin lainkaan arkipäivisin, on työmatkalla, ei tällä hetkellä aktiivinen sivustolla vaikkapa sairasloman vuoksi. Älä siis kirjoita vain yhdelle profiilille, vaan useammalle.

Teille hätähousuille olemme tehneet ominaisuuden Lukukuittaus, jossa näet viestilaatikossasi onko vastaanottaja lukenut viestiään vai ei.

Lue myös blogista neuvoja: Kirjoita hyvä ensimmäinen viesti nettideitissä: 5 vinkkiä

Valitse kuva huolellisesti

Kuva luo ensivaikutelman sinusta, sen on syytä siksi olla huolella valittu. Kuvallinen profiili nousee mukaan uutiskirjeisiin, etusivulle ja monet hakevat hakusivuilla vain kuvallisia profiileita. Parannat siis mahdollisuuksiasi rutkasti löytää se oikea valitsemalla hyvän profiilikuvan.

Tärkein asia nettideittailussa: 10 vinkkiä profiilikuvaan

Miehet: Nämä asiat (oikeasti!) toimivat nettideitin profiilikuvassa

Päivitä profiiliasi ja kirjaudu usein sisään

Sekä etusivulla että hakusivuilla ne profiilit, jotka ovat aktiivisia, nousevat paremmin esiin. Kirjautuminen usein sisään siis kannattaa.

Myös profiilin päivittäminen kannattaa: jos vanha kuvasi ei tehonnutkaan unelmiesi kumppaniin, joku toinen kuva saattaa sen tehdä.

Älä ihastu ennen tapaamista

Monille tulee huonoja kokemuksia nettideiteistä, koska he ovat ihastuneet johonkin henkilöön vain profiilin perusteella ja mielikuvitus on laukannut jo liian paljon eteenpäin. Pettymys tavatessa voi olla sitten suuri.

Minulla on kertoa pikkusalaisuus: mitä luultavimmin se henkilö, johon lopulta ihastut, ei täytä kaikkia unelmaprofiilisi kohtia. Hänellä onkin lapsia, hän ei harrastakaan urheilua, hän asuu hieman kauempana kuin olit kuvitellut…

Ole siis avoin uusille ihmisille ja aseta myös ikähaarukkasi ainakin plus/miinus 5 vuotta omasta iästäsi molempiin suuntiin.

Viestittele usealle, ja deittaile useaa

Nettideitissä kukaan ei oleta, että lähettäisit viestejä vain yhden kumppaniehdokkaan kanssa tai kävisit treffeillä vain yhden kanssa. Lähetä viestejä usealle, mutta heti kun jonkun toisen kanssa juttu alkaa käydä vakavammaksi, kerro toki totuus muille viestikumppaneillesi.

Ehdoton netissä deittailun etiketin loukkaus kuitenkin on, että johtaisit jotain toista harhaan. Jos olet vakavissasi jonkun kanssa, kerro se muille.

Jos treffit johtavat toivottuun lopputulokseen, sovitte sitten yhdessä koska on aika ottaa profiilit pois kokonaan. Voit myös asettaa E-kontakti.fin profiilisi ei-aktiiviseen tilaan, jolloin voit halutessasi myöhemmin palata deittailemaan samalla profiililla.

Ohita ne profiilit joista et välitä

Ota nettideittailukokemuksesi omiin käsiisi ja ole yhteydessä vain niiden ihmisten kanssa joista pidät. Tulet saamaan viestejä, jotka eivät sinua sykähdytä, älä vaivaa niillä päätäsi sen enempää.

Voit myös halutessasi estää jäsenen kokonaan Estä jäsen -sivuilla.

Puhuminen puhelimessa ennen treffejä ei ole pakollista

Mikään valta maailmassa ei sinua tähän voi pakottaa, joten jos asia ahdistaa, älä anna puhelinnumeroasi äläkä soittele toisen kanssa. Se toki saattaa antaa sinusta hieman oudon kuvan, mutta selitä että tämä on sinun toimintatapasi ja voitte vaikka tekstailla.

Hyödynnä E-kontakti.fin viestittelyn tuomaa anonymiteettiä niin pitkään kuin hyvältä tuntuu, älä koskaan anna kenenkään ahdistaa sinua antamaan yhteystietojasi.

Ja vielä viimeiseksi muutama sukupuoleen liittyvä neuvo.

Naiset: Sekahaku on voimassa

Verkossa deittailussa ei ole minkäänlaisia ”vain mies voi pyytää treffeille” -tyyppisiä sääntöjä vaan railakkaasti sekahaku.

Miksi ihmeessä odottaisit onneasi sekuntiakaan pidempään kuin on tarpeen, ota onni omiin käsiisi ja lähesty reippaasti miehiä joista olet kiinnostunut.

Miehet: Tällaisia viestejä naiset arvostavat

Naiset tykkäävät lukea pitkiä viestejä, ja miehet taas kirjoittavat lyhyitä tokaisuita. Pelkällä ”Hei, lähdetkö treffeille?” tyyppisellä viestillä onnistut vain pelottamaan joukon naisia. Kerro itsestäsi, muitakin asioita kuin mitä profiilistasi löytyy. Kerro tarina ja kysy lyhyen viestin lopuksi avoin kysymys. Avoin kysymys on muotoa: ”Mitä tykkäät tehdä viikonloppuna”, suljettu kysymys on sellainen, johon voi vastata kyllä tai ei, vaikkapa ”Tykkäätkö sienistä?”.

Naisilla kestää usein kauemmin totuttautua ajatukseen tapaamisesta ja viestintää halutaan jatkaa parikin viikkoa ennen kuin ollaan valmiita tapaamiseen. Älä siis ahdistele toista treffeille.

Lisäksi ensikertalaisille haluan muistuttaa ehdottomasti nettideittailun turvallisuuteen liittyvistä asioista: Luethan turvallisesta nettideittailusta sekä tyypisillisimmistä huijaritapauksista.

Lue myös Mistä tietää että mies on kiinnostunut?

Onnea nettideittailuun, jos mikä tahansa asia jää askarruttamaan, ole meihin reippaasti yhteydessä vaikkapa jättämällä kommentti tähän blogiin tai kirjoittamalla asiakaspalveluumme.

Terveisin Heli E-kontakti.fistä

(Visited 10 201 times, 1 visits today)

Kommentoi

Voit kommentoida nimettömänä, kaikki kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.

*